Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


21 dec

IVM richt patientenpanel op voor geneesmiddelen

De mening en ervaringen van patiënten over geneesmiddelen is onmisbaar om goede farmaceutische zorg te verlenen. Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) heeft daarom een patiëntenpanel in het leven geroepen.

 

Met het panel wil het IVM de mening en ervaringen van patiënten en consumenten over medicijnen polsen. Directeur Ruud Coolen van Brakel: "Patiënten zijn een belangrijke bron van informatie voor hun zorgverlener. Maar zij hebben ook behoefte aan onafhankelijke en objectieve informatie over geneesmiddelen. Met een patiëntenpanel kunnen wij hun ervaringen, vragen en informatiebehoeften daarover beter leren kennen. En doorgeven aan bijvoorbeeld artsen, apothekers, zorgverzekeraars, geneesmiddelfabrikanten of aan de politiek".

Leden van het panel ontvangen maximaal 4 keer per jaar een vragenlijst. Iedereen kan zich aanmelden voor het panel, ook degenen die geen medicijnen gebruiken. Na een kleine week hebben zich al 750 patiënten en consumenten aangemeld. Het panel moet op termijn een omvang van enige duizenden patiënten en consumenten hebben. Belangstellenden kunnen zich hier aanmelden voor het panel. 

Het IVM zet zich in voor een goed, veilig, betaalbaar en doelmatig medicijngebruik en richt zich daarbij op zowel zorgverleners als patiënten.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.