Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


22 mei

Webcasts symposium Apotheker en Zorgverzekeraar

Vandaag heeft het POA een symposium georganiseerd, genaamd Apotheker en Zorgverzekeraar. De webcasts zijn een service van FarmaActueel®

Vandaag heeft het POA een symposium georganiseerd, genaamd Apotheker en Zorgverzekeraar. De webcasts zijn een service van FarmaActueel®

ANH JANSEN 24-05-2012 15:03
Hoeveel er blijft hangen bij de verzekeraars is onbekend. Heeft te maken met creatief boekhouden door de verzekeraars zelf. Zorgkantoren van dezelfde verzekeraars beheren de AWBZ pot. Vaste lasten van verzekeraars worden daaronder ingebracht. Dan lijken de beheerskosten voor de Zorgverzekeingswet lager. Raming van experts stellen de beheerskosten op een 15% van de totale premie last. Winst is 3% netto. Administratieve lasten inclusief de lasten opgelegd aan zorgaanbieders, patiƫnten, overheden, toezichthouders lopen in de 25 - 30% van de zorguitgaven.

En die experts zijn niet de minsten: OESO economen en USA gezondheidsexperts.

Maar wij moeten niet vergeten dat Nederlandse zorgverzekeraars Onderlinge Waarborg Maatschappijen zijn en geen winstoogmerkt hebben. CZ is ook nog een Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming.

Blauwe ogen. O zo blauwe ogen.

Advies van SER en OESO: voer een NHS/Scandinavisch Model in nieuwe stijl. Dat maakt alles transparant en schakelt de overbodige laag private verzekeraars helemaal uit. Laat die voor eigen rekening en risico werken, naast de van rechtswege geregelde en betaalde zorg. Superrijken en rijken betalen dan dubbel en dat kunnen zij lijden.

Tja. Zal dit ooit gebeuren? 12 0 2012. SP en PvdA!
Meijer Apeldoorn 24-05-2012 03:59
Reservepotten : meer dan 10 miljard.
Overhead kosten: boekhoudkundig drukt er ongeveer 8 % op de begroting, dit is echter in werkelijkheid ongeveer 13%. sommige verzekeraars boeken de helft van de kosten weg op de aanvullende verzekering. 13% van ruim 60 miljard is een redelijk walgelijke hoeveelheid geld voor een administratiekantoor. Omdat het pariculiere maatschappijen zijn is er geen controle op de geldstromen mogelijk, salarissen zijn vrij etc. etc. De kamer en ook de minister hebben in feite geen zeggenschap terwijl de politiek wel beslist dat we verplicht verzekerd zijn en het premiedeel via onze inkomsten wel vaststelt. Al met al een idioot systeem.

capsule 23-05-2012 09:48
Ingezonden brief van Jan Warndorff, Utrecht : NRC 22 mei 12:
Hij verzoekt om eens te becijferen hoeveel procent van onze verplichte zorgpremies blijft hangen aan de strijkstok van de zorgverzekeraars.
Strijkstok: duizenden mensen in dienst, met loonkosten varierend van modaal tot absurd, ondergebracht in glimmende gebouewen..vloedgolf aan advertenties, brochures en opnieuw gewijzigde polissen.
( Hij vergeet nog de sportsponsoring, etc)

Laat dat eens breeduit bij een actualiteitenrubriek bekend worden. Welk journalist gaat dit eens uitzoeken?


Kan iemand mij vertellen hoeveel geld de zorgverzekeraars in hun reservepot hebben? En hoe is dat er in gekomen?

Misschien daarna maar eens zo'n symposium organiseren?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.