Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


22 mei

Bezieling in de zorg onder druk

Dat de bezieling onder druk staat, blijkt ook uit het feit dat dertien procent binnen een jaar een andere baan wil en bijna een op de vijf (18 procent) van de zorgprofessionals een carrièreswitch overweegt. Onder apothekers is dat zelfs bijna een derde. (VVAA)

Dat de bezieling onder druk staat, blijkt ook uit het feit dat dertien procent binnen een jaar een andere baan wil en bijna een op de vijf (18 procent) van de zorgprofessionals een carrièreswitch overweegt. Onder apothekers is dat zelfs bijna een derde. (VVAA)

schuiringa 27-05-2015 12:07
Kontant afrekenen.

Waarschuw jonge mensen van 17 jaar om geen farmacie te gaan studerebn.

Waarom wil een derde van de zorg uit de zorg ?
ANH JANSEN 26-05-2015 18:22
De KNMP is als de muis de mee stampt met de Olifanten, de Minister en haar ambtenaren en de Zorgverzekeraars, en durft te zeggen; 'wat stampen we hard, lekker hè?"

John Nash wilde de KNMP nog bellen: als een partij het onderste uit de kan wil halen voor zichzelf zijn er alleen maar verliezers. De Minister en de Verzekeraars willen sinds 2006 het onderste uit de kan en gunnen de andere partijen niets. Perverse prikkel in het model staat daarvoor garant.

Dan moet de KNMP hier niet verder in mee gaan in de verwachting dat de tegenpartij wel naar haar zal luisteren.

Populatie bekostiging kan niet slagen in deze wereld. Schut et al hebben dan recent bevestigd. Dus KNMP?
ANH JANSEN 26-05-2015 18:16
De bezieling van de KNMP voor het systeemmodel Zorgstelsel 2006 staat gelukkig niet onder druk; de KNMP gaat voor de toekomst van de populatie bekostiging, inclusief geneesmiddelen.

Visie bekostiging

Ter aanvulling op de toekomstvisie Farmaceutische Patiëntenzorg 2020 is het LOA-bestuur gestart met het opstellen van een visie op de toekomstige bekostiging van de farmaceutische zorg. Het doel hiervan is om als KNMP proactief richting te geven aan de toekomstige bekostiging richting haar leden en relaties. Met de ambitie om marktpartijen te motiveren in deze lijn mee te denken en te bewegen.

-De KNMP is als de muis die mee stampt met de Olifanten.
schuiringa 22-05-2015 21:57
Bezieling. Het hebben en gebruiken van een ziel.

De verzekeraars hebben geen ziel en geen hart.

Apothekers denken nog steeds dat ze met beschaafde mensen aan de andere kant van de tafel onderhandelen. Dit is niet het geval. De andere kant van de tafel is de laagste vorm van beschaving. Wordt wakker Nederlandse apothekers.

Om te beginnen neem het Famed model van de tandartsen over.

De declaratie wordt door Famed bij de verzekeraars ingediend. Wat niet wordt vergoed door de verzekeraars wordt bij de patient opgehaald door een incassobureau.
Zo moeten wij het ook doen. Laat de sufferds bij het CHA blijven.

Laten we naar Famed gaan of zelf een soort Famed oprichten.
ANH JANSEN 22-05-2015 20:04
Verzekeraars hebben winstoogmerk, lopen risico en opereren in een concurrerende omgeving;

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHSHE:2015:1697

De ratio van het systeemmodel uitgelegd door het Hof.

Er is sprake van concurrentie tussen verzekeraars omdat het vereveningsmodel imperfect is en zij daarom jagen op gezonde verzekerden en ongezonde proberen te mijden; risico selectie als perverse prikkel wordt door het Hof gebruikt als argument van concurrentie!

Claim dat verzekeraars geen winstoogmerk hebben wordt door alle verzekeraars, inclusief CZ, bestreden. Het Hof geeft hen gelijk; zij zijn commercieel. Zij moeten winst maken.
Thinking Dutch; very slow
ANH JANSEN 22-05-2015 19:50
Naast de verschillen in motivatie, intrinsiek of excentriek, doe je iets omdat je het leuk vindt of omdat je er financieel beter van wordt; zorgverleners intrinsiek, financiële instellingen e.d. excentriek; geld is alles, speelt nog het systeem 1 en systeem 2 fenomeen; de emotie en de ratio. Marktmodel Zorgstelsel 2006 gaat uit van de Ratio. Zorgverleners zijn intrinsiek gemotiveerd en gaan uit van de emotie; je moet snel beslissingen kunnen en durven nemen in de zorg. De patiënt staat immers voor je!
De razernij bij zorgverleners over het vermeende rationele handelen van de ambtenaren, economen en politici komt hier vandaan. Daniel Kahneman lezen! Thinking, fast and slow.
ANH JANSEN 22-05-2015 19:40
Paul de Grauwe legt het probleem in 'De Limieten van de Markt' netjes uit; zorgaanbieders functioneren middels een intrinsieke motivatie; doen omdat het goed voelt; de intrinsieke goedheid van zorgverleners. Zorgverzekeraars (en politici) werken vanuit een excentrieke motivatie: een financiële prikkel om wat te doen. Per prestatie een apart tarief. Zonder tarief, geen prestatie. Contracten met details zijn het gevolg, inclusief controles. Het marktmodel is intrinsiek destructief omdat het inherent prijs en volume verhogend werkt; je doet wat meer omdat het meer geld oplevert. Het marktmodel staat haaks op het functioneren van zorgverleners. De bezieling vervliegt om die reden.
henricop 22-05-2015 19:02
Mooi, als 33% stopt wordt de koek onder deanderen verdeeld.
Dat moet ook wel vanwege het burgemeester in oorlogstijd gedrag van de KNMP.
Nog even en ze hebben het pref. Beleid zelf uitgevonden.
Maar vooral ook de overheveling en nu weer de DB kost veel omzet.
En de hulpmiddelenexodus werkt ook niet mee.
KNMP was het ermee eens of stond aan de zijlijn.

Kortom als 33% stopt blijf ik.

O ja en kan een aantal collegae solliciteren bij Achmea en de andere ZN klonen? Wordt het misschien beter!

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.