Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


22 aug

Apothekersorganisatie wil uniform tarief voor gebruik wachtapotheek

Patiënten in dunbevolkte gebieden moeten niet langer hoge bedragen betalen wanneer zij na sluitingstijd bij de dienstdoende apotheek aankloppen voor medicijnen op recept.(NH Dagblad, niet gratis)

Patiënten in dunbevolkte gebieden moeten niet langer hoge bedragen betalen wanneer zij na sluitingstijd bij de dienstdoende apotheek aankloppen voor medicijnen op recept.(NH Dagblad, niet gratis)

ANH JANSEN 26-08-2015 12:55
De KNMP kan beter pleiten voor invoering van een algemeen 'Remgeld", te betalen voor verzekerden die zorg afnemen op welk gebied dan ook. En te betalen direct bij afname. Dus ook de ziekenhuiszorg. Dus ook de ANZ huisartsenzorg. Dus ook de SEH zorg. Dan is de gehele discussie over de kosten van de farmacie van tafel en verschuift de discussie naar elders.

Maar ja, voor zo'n voorstel moet je wel 'Ballen' hebben. Rechte rug. En je moet het spelletje Zorgstelsel 2006 wel snappen!

Neem nog een Parnate. Tot 2016 in de vergoeding en daarna mag de NL apotheek ze invoeren en tegen NL prijs declareren van de goed willende verzekeraars. Wat gaat de ENG producent dan doen?
ANH JANSEN 26-08-2015 12:46
'tenzij de KNMP aanbiedt het tekort op de nachtdienst te compenseren met een verlaging van de andere tarieven'.

Dat hoefde de kNMP niet aan te bieden, omdat de verzekeraars dat uit zichzelf al hadden bedacht! Er is geen extra geld gegaan naar de farmacie! Alles is budgettair neutraal verlopen. De KNMP snapte zelf het probleem met de ANZ niet en nog niet!

De verschillen in prijzen waren er vroeger ook al, alleen waren die toen verstopt in het doosjesschuif tarief; marge en opslag.

Door de 'marktwerking' komen nu de echte kosten van de ANZ naar boven en dat is slikken voor politici en verzekeraars.

De KNMP moet niet gekker worden dan ze al is. Zou het liggen aan de Parnate?
Meijer Apeldoorn 25-08-2015 22:33
Waarom zouden wij dat willen? Het is een gevolg van het beleid van ZN.
Waarom zouden wij weer een probleem willen oplossen dat door anderen is gecreƫerd?
Pleit dan ook meteen maar voor een inkomensafhankelijke eigen risico.
Het huidige systeem met een vast eigen risico voor iedereen is ook extreem oneerlijk, uitgedrukt in het percentage van het bruto inkomen.
Het is echter wel de basis van het " succes" van Schippers cs. , er gaat dus helemaal niks veranderen tenzij de KNMP aanbiedt het tekort op de nachtdienst te compenseren met een verlaging van de andere tarieven.
Ze zijn er gek genoeg voor.
ANH JANSEN 24-08-2015 16:28
https://www.acm.nl/nl/publicaties/publicatie/14647/Brocacef-mag-onderdelen-Mediq-nog-niet-overnemen-concentratiebesluit/

Lees de motivatie door de ACM en de bijdragen van de partijen in dit document. Een uniform tarief voor de ANZ dienstregeling zit er daarom niet in. Is strijdig met ieder grondbeginsel van de gereguleerde marktwerking in dit land.

Het wachten is op concessie handel in ANZ diensten. Aanbesteden per regio. 45 minuten reistijd. Wie biedt op kavel Amsterdam? Wie op Leiden e.om.? 3 jarig contract! Verbetert in de ogen van de PvdA de samenwerking! Doen!
Hasselman 24-08-2015 12:17
Ook Chris Oomen DSW tendeert naar volksverzekering samen met KNMP:
http://www.rijnmond.nl/nieuws/24-08-2015/dsw-trek-tarieven-spoedrecepten-gelijk

Of zit de oplossing in een economisch gegeven: verder met urbanisatie tot aan Lewispoint? Moet met hogeropgeleiden in Nederland tot sterkere welvaart kunnen leiden dan tot nu toe!
henricop 23-08-2015 23:40
Leuker kunnen we het niet maken!
Waarom moet de prijs van ANZ overal gelijk zijn? Geldt toch ook niet voor de huisartsposten?
Zijn de huizenprijzen overal gelijk?
Het is nou eenmaal zo dat er in Buitenpost minder mensen op de ANZ post komen dan in Amsterdam en dus heb je meer kosten per receptregel.
Andere mogelijkheid is verder rijden, dus van Buitenpost naar Leeuwarden. Alleen een ANZ post in elke provinciehoofdstad. Simpel en goedkoper, maar dan nog zal Assen duurder zijn dan Den Haag.
Als dit soort ideeen pleiten maar voor een ding en dat is een volksverzekering met een uitvoerder en geen concurrerend systeem.
ANH JANSEN 23-08-2015 22:40
En de Zorgplicht ligt bij de verzekeraars. Niet bij de KNMP.

De KNMP heeft een zorgplicht voor haar achterban.

En die achterban is inmiddels 1,4 miljard euro armer geworden doordat de KNMP graag de AAP van de ander op de schouder wenst te nemen.

1,4 miljard euro is de onderschrijding van het toegestane budget extramurale farmacie. Gereguleerde marktwerking. Dan werk je met budgetten. Logisch toch? En toch spreken van schadeverzekeraars die voor eigen risico en rekening een maximale omzet mogen halen; omzet verzekeraars is begroting VWS.

Allen voor 1 prijs, 1 prijs voor allen!
ANH JANSEN 23-08-2015 22:37
Gaat niet lukken. Zou betekenen dat de ene verzekeraar de andere moet gaan ondersteunen. Nu betaalt iedere verzekeraar voor de ANZ diensten een gelijk bedrag.
Om het plan van de KNMP te kunnen doen slagen zouden de verzekeraars samen moeten werken op financieel gebied.

Wat was ook weer de bedoeling van het systeeemmodel Zorgstelsel 2006? Concurrentie? Om zo de beste kwaliteit te krijgen tegen de beste prijs? Concurrentie tussen alle deelnemers! Opdat de verzekerde een keuze zou krijgen?

En dat lukt niet met 1 prijs!

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.