Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


23 apr

Kamerbrief over stand van zaken onderzoek psychofarmaca

Brief van staatssecretaris Van Rijn (VWS) aan de Tweede Kamer over de stand van zaken van een wetenschappelijk onderzoek naar het toedienen van psychofarmaca in de ouderenzorg.

Brief van staatssecretaris Van Rijn (VWS) aan de Tweede Kamer over de stand van zaken van een wetenschappelijk onderzoek naar het toedienen van psychofarmaca in de ouderenzorg.

ANH JANSEN 24-04-2014 19:16
Plenair debat over risicoverevening laat zien hoe het in dit land eraan toe gaat. Zelf lezen en huiver over zoveel incompetentie bij ambtenaren, kabinet en volksvertegenwoordiging. Met name hoe de Volksvertegenwoordiging zich laat afschepen is tenenkrommend.

Er is geen alternatief. 100% risico verevening bestaat niet.

Webcast Evaluatie Zorgstelsel 2006 op Youtube: "als wij een scandinavisch model overnemen hebben wij al deze problemen niet, ja, dat is het alternatief". Maar dat gaan we dus niet doen. Zeggen de partijen met de grootste gevestigde belangen van allemaal: de verzekeraars! Eigen belang ten koste van algemeen belang
ANH JANSEN 24-04-2014 19:10
Het is de Minister die uiteindelijk beslist. Zo bij de NZa, zo bij de ACM en zo ook bij de IGZ.

Doorgeleverde bereidingen? Geneesmiddelenwet? Centrale prijslijst? Er mag tussen een patient en haar apotheek geen andere apotheek tussen komen! Een apotheek mag niet geregistreerde middelen uitsluitend voor eigen patiƫnten bereiden. Zeer kleinschalig dus.

Josee Hansen, IGZ: 'eigenlijk' is het van de zotte dat de IGZ dit allemaal maar moet toestaan". De Geneesmiddelenwet is klip en klaar en geheel conform EU wet en regelgeving. Zo simpel. En dan moet de IGZ gaan gedogen?

entrepeneur 24-04-2014 17:32
Grappig dat de politiek valt over zaken die bij dit forum zo vaak aan de orde zijn geweest!

http://www.nrc.nl/nieuws/2014/04/24/schippers-zette-nza-onder-druk/

Theo zit wel erg graag op schoot bij Edith!
Hasselman 24-04-2014 14:37
Er is ook een volkse variant op quasi-onafhankelijkheid: "Als ik zeg dat ik de afwas doe, dan doe ik de afwas!".
Yes Minister! Zo geef je de NZa-mannen de 'ruimte' voor hun onafhankelijkheid! Niet bij beleidszaken maar stomweg bij de 'afwas'!
JBA 24-04-2014 14:01
NZA is alles behalve onafhankelijk.

http://nos.nl/artikel/639627-minister-schrijft-nza-wet-voor.html

Gaat de Kamer hierover even een onafhankelijk babbeltje maken met het opperhoofd?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.