Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


23 jun

Minister: 2,5 mg dexamfetamine moet gewoon vergoed worden

Tijdens het Spoeddebat over de onwenselijke situatie rond de onbetaalbaar geworden dexamfetamine heeft minister Schippers toegezegd dat 2,5 mg dexamfetamine gewoon vergoed moet worden door verzekeraars. Ook als mensen voorheen op 3 maal 5 mg zaten. Wanneer de arts hen 6 maal 2,5 mg voorschrijft valt dit gewoon onder de basisverzekering. Zo zoekt zij de randen op van de regelgeving, voor de acute nood die nu bij 30.000 mensen met ADHD is ontstaan.

Tijdens het Spoeddebat over de onwenselijke situatie rond de onbetaalbaar geworden dexamfetamine heeft minister Schippers toegezegd dat 2,5 mg dexamfetamine gewoon vergoed moet worden door verzekeraars. Ook als mensen voorheen op 3 maal 5 mg zaten. Wanneer de arts hen 6 maal 2,5 mg voorschrijft valt dit gewoon onder de basisverzekering. Zo zoekt zij de randen op van de regelgeving, voor de acute nood die nu bij 30.000 mensen met ADHD is ontstaan.

ANH JANSEN 26-06-2016 20:31
Handhaving van wetgeving zet een bodem onder de neergaande lijn; de regelwaarde is sinds 2006 afgenomen tot nu gemiddeld 4.5 euro. We komen van 12.50. Werkdruk per assistente is van 8.000 gestegen naar 30.000. En geen nieuwe toestroom! De apotheken vergrijzen enorm. Probleem van 'teveel' apotheken lost zich zo automatisch vanzelf op. Goed beleid? Dacht het niet.

Kijk je facturen na en wacht op de correcties van de verzekeraars! Zij vergoeden laagste prijs MR! Niet DMB! Niet DCB! Niet PHA! En voor de ad hoc: factuur bereider is altijd veel hoger dan de vergoeding door de verzekeraar! Toekomstbestendig?
ANH JANSEN 26-06-2016 20:26
Wetgeving afdoen als theorie? Tja. dan is iedere discussie onmogelijk. Ga lekker links rijden. Kijken hoelang je dat vol houdt.

Dacht niet dat de overname van Mediq door BenU gebeurt uit kracht. Dacht niet dat Marc van Gelder succes heeft gehad, behalve persoonlijk, met zijn beleid van Central Compounding, Central Filling en Lean + Go with de Down Flow.

Zijn bedrijf is failliet en zelf is hij miljonair.

Handhaving van wetgeving is geen theoretische discussie.
Meijer Apeldoorn 24-06-2016 23:05
Zelf bereiden is al meer dan 10 jaar niet meer kostendekkend. Bovendien kan een apotheek bij een aandeel van 1% of minder van het aantal voorschriften geen verantwoorde kwaliteit leveren.
1 x per jaar zetpillen gieten per assistente? Magistraal in de openbare apotheek is obsoleet en achterhaald. Aan krokodillen tranen hebben we niks. Of doorgeleverde bereidingen nu wel of niet wettelijk zijn toegestaan: irrelevant achterhoede gevecht voor theoretici. Als een assistente slechts een paar keer per jaar een bepaalde bereibing maakt, is dat kwalitatief, ondanks alle goede bedoelingen, geen goede zaak. Er zijn belangrijker zaken om je druk over te maken.
ANH JANSEN 24-06-2016 16:54
Zelf bereiden in deze wereld is dan ook geen optie meer: tarieven zijn al jaren niet herberekend en overige tarieven zijn enorm gedaald. Verliezen op bereidingen conform Geneesmiddelenwet en EU wet en regelgeving zijn niet meer te compenseren. Collectieven en KNMP blijven stellen dat het de apotheek vrij staat om te bereiden. Ze weigeren echter om te onderhandelen over kostendekkende prijzen.

Dat factuurprijs Fagron e.d. hoger is dan de Z-index prijs en dat verzekeraars onder de Z-index prijs vergoeden snappen Collectieven en KNMP ook al niet.

Exit dan maar?
ANH JANSEN 24-06-2016 16:51
Er komt een nieuw gedoogbeleid voor de wettelijk verboden doorgeleverde bereidingen. Aangescherpte condities; GMP op peil MSD, Pfizer, e.d. Prijzen zullen dan ook gaan stijgen van de DB leveranciers. Verzekeraars vergoeden de laagste prijs; record MR plus oud NZa tarief of record optelling grondstoffen en oud NZa tarief of DB tarief in Z-index. Leidend voor vergoeding is laagste prijs. Factuur DB aan apotheek doet er niet toe. Verzekeraars, KNMP en Collectieven zien het probleem niet. Menig KNMP lid ook niet. Tot de accountant aan de bel trekt.
ANH JANSEN 23-06-2016 15:21
Koers Fagron is verdubbeld in 2 maanden tijd. Reden? Gedoogbeleid wordt gewoon voortgezet. Wellicht met GMP aanscherping. Zo gaat dat. Insiders zijn financieel binnen.
Waar blijven AFM en VEB?
Positie apotheken verder verzwakt. Vergoedingsprijs is immers lager dan taxe prijs. En de KNMP en Collectieven vinden dat prachtig. Wat is het probleem?
Hasselman 23-06-2016 13:49
De Regenboogapotheek is nu niet alleen bij VWS/IGZ binnen maar ook bij de zorgverzekeraars. Waarschijnlijk toch taart in Bavel ondanks alles!

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.