Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


23 nov

Nog geen deal tussen verzekeraars en ziekenhuizen

De grote verzekeraars kunnen nog niet zeggen met welke ziekenhuizen ze volgend jaar een contract hebben. VGZ laat weten nog maar 25 procent van de ziekenhuizen te hebben gecontracteerd, Achmea tweederde.

De grote verzekeraars kunnen nog niet zeggen met welke ziekenhuizen ze volgend jaar een contract hebben. VGZ laat weten nog maar 25 procent van de ziekenhuizen te hebben gecontracteerd, Achmea tweederde.

capsule 25-11-2015 12:42
NL gaat kapot aan het gedogen,
van het fietsen zonder achterlicht en het drugsbeleid, via doorgeleverde bereidingen tot een NZA die zich zelf belachelijk maakt.
Waarom zijn er nog wetten in NL als niemand zich er aan hoeft te houden?
ANH JANSEN 23-11-2015 20:35
Alles wordt natuurlijk opgehouden door de ONVZ; die wil de echte marktconforme prijs weten om aan haar verplicht verzekerden te kunnen doorgeven en vergoeden.

Niemand weet de prijs van een individuele behandeling, de kwaliteit en de productie per specialist. Men weet alleen de historische omzet per ziekenhuis en het toegestane budget door VWS/CPB.

En we doen alsof verzekeraars en ziekenhuizen keihard onderhandelen in het belang van de verplicht verzekerden in dit land.

Het gaat dus helemaal nergens meer over.

De kosten van beleid, beheer en toezicht en advies bedragen ondertussen al meer dan 6 miljard euro per jaar.

Meijer Apeldoorn 23-11-2015 16:49
Dat krijg je nu, als het " succes " van de minister afhankelijk is van de financiele uitkomst van die onderhandelingen. En de NPCF zal zich er ongetwijfeld niet in gaan mengen: die zijn weer grotendeels afhankelijk van VWS.
Mooi land dit. Iedereen heeft iedereen bij de staart.
ANH JANSEN 23-11-2015 15:17
Waarom nodigde Kassa de woordvoerder van ZN uit en niet de voorzitter, Andre Rouvoet, en die samen met de 9 verzekeraars? Termijn is immers verstreken. Met de billen bloot en een flinke bestuurlijke boete! Dat zal hen leren.

Maar neen, de NZa volstaat, op gezag van de Minister, met het ernstig aanspreken van de verzekeraars op het doen verstrijken van de termijn. Verplicht verzekerden moeten toch weten waaraan hun geld wordt verspild? Zij worden verplicht een consumptie artikel af te nemen tegen een onbekende prijs en onbekende kwaliteit.

In welke landen komt dit nog meer voor? En bij welke andere diensten? En wat is dan nog het verschil tussen een Woekerpolis en een Zorgpolis?
ANH JANSEN 23-11-2015 15:14
KassaTV op uitzending gemist bekijken om te zien waarom verzekeraars en ziekenhuizen nog geen contracten hebben afgesloten. Termijn is al verstreken, maar de NZa volstaat met het aanspreken van de verzekeraars op hun nalatigheid.

Ze sturen de meest boosaardig kijkende NZa medewerker en hopen dat de verzekeraars het dan in hun broek doen.

Verder geen maatregelen. Prijzen en uitkomsten zijn onbekend bij iedereen en het gaat dus om de omzet van het gehele ziekenhuis. Wat doet het ziekenhuis er dan voor? Historische gegevens? Extrapoleren? Wat doen we met de 46% leegstaande bedden? En wat met de OK's en dan moeten de vier PPC's nog komen!
schuiringa 23-11-2015 14:36
De zorgverzekeraars zijn de grootste vijanden van de zorg.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.