Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


24 mrt

Beantwoording Kamervragen over uitblijven onderzoek naar veiligheid nieuwe antistollingsmiddelen

Minister Schippers (VWS) beantwoordt vragen van de Kamerleden Leijten en Van Gerven (beiden SP) over het uitblijven van onderzoek naar effectiviteit en veiligheid van nieuwe antistollingsmiddelen.

Minister Schippers (VWS) beantwoordt vragen van de Kamerleden Leijten en Van Gerven (beiden SP) over het uitblijven van onderzoek naar effectiviteit en veiligheid van nieuwe antistollingsmiddelen.

henricop 28-03-2015 21:41
Deze artsen of MOLLEN zijn een groot gevaar voor de samenleving.
henricop 28-03-2015 21:40
De werkelijke reden van geen onderzoek is dat de artsen omgekocht zijn door Bayer, Boehringer etc.
Die willen dus geen onderzoek. Het is ook niet meer nodig.
Boehringer moet betalen in USA, er vallen doden bij bosjes en niemand doet wat.
Ofwel wie grijpt er nu in? ik zie een rol voor apothekers die onafhankelijker zijn dan artsen.
ANH JANSEN 24-03-2015 23:40
Sorry. Bovenstaand moest onderstaand zijn.

De beantwoording van deze kamervragen over de NOAC/DOAC roept serieus vragen op. Zelf de antwoorden lezen en eigen conclusies trekken.

De Minister: “Artsen dienen, als zij dabigatran willen voorschrijven, nauwgezet de indicatie, de contra-indicaties alsmede de noodzaak van het voorschrijven van dit nieuwe middel te overwegen, en dit af te zetten tegen de bijwerkingen”.3

-Een beetje arts weet dan dat hij deze middelen niet moet voorschrijven! De Minister schuift haar eigen falen af op de artsen. Pilot mislukt! Bijwerkingen nog altijd onbekend! En de arts moet die toch weten? Dan dus niet voorschrijven!
ANH JANSEN 24-03-2015 23:33
In de Volkskrant van hedenmorgen gaf Paul Lebbink het nu wel goed aan: al de geschrapte middelen werden sinds 2006 gewoon door de verzekeraars vergoed. Zij werden toen gedeclareerd als eigen bereiding of als half fabricaat met aanpassing. De te verzekeren schadelast berekenen VWS, MinFin en ZN/ZN-leden/CPB op basis van de historische schadelast, dus inclusief de eigen bereidingen.

PvdA, Consumentenbond en de Staatspatiënten vereniging NPCF vinden het blijkbaar prima dat verzekerden nu 2x betalen voor hetzelfde artikel! 1x via nominale premie, 1x contant.

Opschonen van het basispakket moet voor berekenen nominale premie gebeuren en niet erna! Nu is het ordinair zakkenrollen!

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.