Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


24 dec

Staatssecretaris VWS reikt Keurmerk voor Toegankelijkheid uit aan BENU Apotheek

Uitreiking markeert inwerkingtreding nieuw artikel Wet gelijke behandeling gehandicapten en chronisch zieken

Maarssen, 23 december 2016 – Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de heer Martin van Rijn heeft vandaag het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid uitgereikt aan BENU Apotheek Wateringse Veld in Den Haag. Deze apotheek is de eerste in Nederland die dit keurmerk krijgt. Met deze uitreiking wordt de inwerkingtreding van een nieuw artikel aan de Wet gelijke behandeling gehandicapten en chronisch zieken gemarkeerd. Dit artikel bepaalt dat aanbieders van goederen en diensten en werkgevers geleidelijk aan zorg moeten dragen voor de algemene toegankelijkheid voor mensen met een beperking.`

 

Op 1 januari 2017 wordt dit nieuwe artikel aan de Wet gelijke behandeling gehandicapten en chronisch zieken toegevoegd. In Nederland zijn er naar schatting  ruim 2,5 miljoen mensen met een beperking. Dit zijn mensen met een auditieve, visuele, motorische en verstandelijke beperking en mensen die gebruik maken van een assistentiehond. Het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid (NLKT) fungeert als waarmerk voor bestaande gebouwen met een publieke functie die in grote mate toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Het NLKT is ontwikkeld door Ongehinderd en wordt mede ondersteund door initiatiefnemer van de wet politicus Otwin van Dijk en diverse gehandicaptenorganisaties.

 

In BENU Apotheek Wateringse Veld in Den Haag overhandigde Staatssecretaris Martin van Rijn het keurmerk aan Bart Tolhuisen, algemeen directeur BENU, en BENU-apotheker Lina Schut. Martin van Rijn: “Mensen met of zonder beperking hebben gelijke dromen en verdienen daarom gelijke kansen. En dat vereist weer gelijke toegang. Daarom is de discussie over een toegankelijk Nederland zo vreselijk belangrijk en daarom is dit Keurmerk zo belangrijk. En het staat of valt met de praktijk. Mijn felicitaties aan BENU Apotheek, een voorbeeld!”.

 

Bart Tolhuisen: “Ik ben trots dat wij als eerste apotheek in Nederland het keurmerk in ontvangst mogen nemen en dus zichtbaar toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Als marktleider willen wij iedereen slimme, persoonlijke en bereikbare farmaceutische zorg verlenen. In dit geval is ‘bereikbaar’ heel letterlijk. Ons doel is om in komende periode al onze apotheken aan te passen, zodat straks alle BENU apotheken het keurmerk hebben.”

 

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.