Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


25 jan

Enorm prijskaartje medicijn dodelijke spierziekte SMA

Het is nagelbijten geblazen voor ouders van kinderen met de dodelijke spierziekte SMA. Vrijdag vergadert een commissie van wijzen over het al dan niet toelaten van het enige beschikbare medicijn Spinraza tot het basispakket van de zorgverzekering.

Het is nagelbijten geblazen voor ouders van kinderen met de dodelijke spierziekte SMA. Vrijdag vergadert een commissie van wijzen over het al dan niet toelaten van het enige beschikbare medicijn Spinraza tot het basispakket van de zorgverzekering.

Johan Kortekaas 25-01-2018 21:54
Succesvolle lancering Spinraza

In een persbericht donderdag noemde Biogen de lancering van Spinraza afgelopen jaar 'een van de succesvolste ooit'. In het vierde kwartaal van dit jaar verkocht de onderneming al voor $363 mln aan het middel, hoofdzakelijk in de Verenigde Staten, Duitsland, Japan en Turkije
ANH JANSEN 25-01-2018 15:27
De prijs van dit nieuwe middel, en die van die nog komen gaan, is natuurlijk enorm. Vereist ingrijpen door alle nationale overheden gezamenlijk.

Maar die prijs valt in het niet met de verborgen prijsopdrijving en daarmee schadelast verhoging door de verzekeraars zelf (met instemming en medewerking door de Minister en nog steeds ook door de KNMP, de enige uitgever van de centrale prijslijst) middels het Couvert Model en de achterlopende berekening van de risicoverevening.

Ex ante verevening zonder ex poste verevening? Nederland bewijst dat dat niet verstandig is en pervers gedrag uitlokt, ten nadele van de verplicht verzekerden.
ANH JANSEN 25-01-2018 15:23
De risicoverevening loopt 3 jaar achter. Verzekeraars krijgen een historische schadelast uitgekeerd. Gaat via het risicovereveningsfonds gevuld door gelden uit de inkomensafhankelijke premie en klein deel belastinggelden.

Historische berekening bijvoorbeeld Crestor KNMP Taxe prijs, die prijs krijgen verzekeraars uitgekeerd. Zij betalen de zorgverleners/verzekerden de actuele prijs uit; generiek bij voorkeur.

Verschil is enorm en valt naar de verzekeraars. Vandaar de enorme winsten en de uitspraak van Chris Oomen dat verzekeraars maatschappelijk onverantwoorde winsten maken.

Met Couvert modellen wordt de schadelast nog eens extra opgepompt. Met medewerking van de Minister.
ANH JANSEN 25-01-2018 15:18
We wachten op de doorrekening door SFK van de gevolgen van het couvert model zorginkoop verzekeraars VGZ en KZ op de Farmaceutische Kosten Groepen prijsontwikkeling. Deze FKG worden gebruikt voor de berekening van de gemiddelde schadelast van een verzekerde met een bepaalde aandoening of combinatie van aandoeningen. De FKG wordt berekend aan de hand van de prijzen KNMP Z-index AIP prijslijst.

De netto prijzen die VGZ en KZ weten te bemachtigen zijn geheim. Voor hen geldt geen Claw Back!

Verzekeraars krijgen de verhoogde FKG uitgekeerd via de risicoverevening; alleen al voor de PPI een verschil van een 110 miljoen voor VGZ en KZ.

Johan Kortekaas 25-01-2018 10:05
Zorgminister Bruins laat weten de onderhandelingen met Biogen over Spinraza niet via de media te willen voeren. -

Waldorf had het al uitgerekend op dit medium voor de Swedish Chef.

Leidraad is een wereldwijde prijs van 2 miljard in 10 jaar.
Octrooikosten.

Dat is standaard 2 miljoen per jaar voor het Noordelijk Koninkrijk.(1% wereldmarkt)

In dit weesgeneesmiddelgeval slechts 100 jaarlijkse injecties nodig voor de targets.

20.000 euro per injectie.

Het is niet anders.

Als je minder betaalt frustreer je de research, of je moet kunnen aantonen dat de ontwikkelingskosten minder dan 2 miljard waren.

Als je meer betaalt ben je corrupt.





Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.