Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


25 feb

Julius van Dam: Verzekeraars spelen cruciale rol om medicijnprijs omlaag te krijgen

Met zijn idee dat alleen de aanpak van octrooirecht de medicijnprijs zal laten dalen (Opinie, 14 februari) slaat Hans van der Linde de plank mis

Met zijn idee dat alleen de aanpak van octrooirecht de medicijnprijs zal laten dalen (Opinie, 14 februari) slaat Hans van der Linde de plank mis

schuiringa 01-03-2017 13:42
Er gaan geruchten dat volgend jaar alle betalingen via MFB's gaan. Nog even en we moeten de verzekeraars voor de distributie betalen.

Kafka komt steeds dichter bij.
ANH JANSEN 28-02-2017 14:43
https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-volksgezondheid-welzijn-en-sport/documenten/rapporten/2017/02/24/evaluatie-flankerend-beleid-2012-2013

KPMG legt het uit in 78 pagina's. Tevens verplichte lectuur voor GKN, LT en JH; MBO zit niet in de ex ante verevening en daardoor lopen verzekeraars hierop risico. Verzekeraars weten vooraf niet wie er een MBO krijgt en gaat declareren.

Fatsoenlijk bedrag is 150 tot 200 euro per MBO.

De KNMP weet nu wat zij moet doen.
ANH JANSEN 25-02-2017 19:48
In de lumpsum modellen maken de verzekeraars en minister zich niet druk om de prijsopbouw van geneesmiddelen e.d. De ziekenhuizen worden geacht binnen het afgesproken budget te blijven tegen een bepaalde productie. Wachtlijsten? Wachttijden? Kwaliteit? Doet er allemaal niet toe. Gaat om de budgettering.

25.000 VWS ambtenaren zijn er druk mee. Idem 25.000 Zorgverzekeraars semi ambtenaren. Lumpsum financiering.

De toezichthouders kijken toe. Benchmarking is alleen relatief tov NL gemiddelde. En de verplicht verzekerden zijn verplicht verzekerd. Als iedereen slecht wordt behandeld is het goed.

En slapende verplicht verzekerden moet je niet wakker maken.

henricop 25-02-2017 19:09
Is het niet zo dat ziekenhuizen in de lumpsum modellen de korting verzwijgen die ze krijgen?
Daar gaat het volgens mij om.
Zorgverzekeraars weet dat de kortingen in ziekenhuizen groter zijn dan je denkt.
Dat komt door de gelijke prijzen van generiek en specialite.
Met die kortig tootn de ziekenhuizapotheker dat hij belangrijk is. Maar het is totale onzin.
Als het uitkomt kunnen alle ziekenhuisapotheken decimeren. En kan uw en mijn premie omlaag.
ANH JANSEN 25-02-2017 17:48
Voor het aanbesteden en het uitspelen van marktpartijen zijn verzekeraars helemaal niet nodig. Dat weten de Henk Krollen van deze wereld ook. Finnen, Denen, Noren en Zweden doen het zonder verzekeraars en nog doelmatiger, lees goedkoper, ook!

De verplicht verzekerde kiezer kan in Nederland geen kant op. Verzekeraars doen allen hetzelfde. Met steun van VWS, NZa, IGZ, ACM en de KNMP! Dankzij de centrale prijs en informatie lijst; Z-index. Marktwerking?

Verplicht verzekerden zijn verplicht verzekerd en overgeleverd aan de Henk Krollen van de verzekeraars.

LPG of Preferentie; voor verplicht verzekerden lood om oud ijzer. Voerden Asch Karremannen oud ijzer af?
ANH JANSEN 25-02-2017 11:12
Henk Krol AKA Julius van Dam verzwijgt dat door het inkoopbeleid, het MBI en het Akkoord op Hoofdlijnen verplicht verzekerden er goed aan doen met een iPad de spreekkamer in te gaan; wat is de diagnose, wat zijn de standaarden en richtlijnen en wat zegt mijn polis?

Wat zijn de wachttijden, wat is de kwaliteit en waar moet mijn verzekeraar mij heen sturen om zorg te vergoeden waar ik volgens de polis recht op heb. Het is een verzekering, een open einde regeling en geen voorziening zoals de verzekeraars het willen doen voorkomen.

iPad met internet. De Wifi wordt immers uitgeschakeld! Onder druk van de verzekeraars. Zo gaat dat.
ANH JANSEN 25-02-2017 11:08
Een Henk Krolletje van Julius van Dam: verzekeraars kopen ziekenhuiszorg per lumpsum in. En de Minister dekt dat af met een MBI en een Herenakkoord op hoofdlijnen. Maximumgroei van 1.5% per jaar, ex inflatie.

Chris Oomen sprak niet voor niets van maatschappelijk onverantwoorde winsten van verzekeraars door het 'preferentie' en 'LPG' beleid van verzekeraars; de winst viel rechtsstreeks naar de bottom line van de verzekeraars.

Verzekeraars weigerden te betalen voor de distributie. Zat immers in de 'marge' die zij echter afroomden. Apothekers moesten het zelf maar halen in Pakistan of India.

Belachelijke kolom van Julius van Dam. Henk Krol waardig.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.