Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


25 apr

Technisch mogelijk, juridisch niet: medicijnen per drone naar eilanden

Het sturen van medicijnen naar Ameland of Vlieland is technisch mogelijk, maar de wettelijke regels voor het luchtverkeer zijn er nog niet klaar voor.(Leeuwarder Courant)

Het sturen van medicijnen naar Ameland of Vlieland is technisch mogelijk, maar de wettelijke regels voor het luchtverkeer zijn er nog niet klaar voor.(Leeuwarder Courant)

Johan Kortekaas 25-04-2017 22:26
https://forum.zilverenkruis.nl/t5/Medicijnen/Waarom-wordt-mijn-medicatie-Thyrax-niet-vergoed/td-p/9078

Het preferentiebeleid van de ZN-klonen is in deze financieel lijdend/leidend.

Ook hierom worden de burgers steeds bozer.

Extramurale geneesmiddelen beslaan 5% van de zorguitgaven en leverden de afgelopen 10 jaar onder het strakke beleid van Leon Tinke 95% van de besparingen.
henricop 25-04-2017 21:00
Jaarrecepten bij Zilveren Kruis en VGZ zegt dat de efficiencyvoordelen, die in de apotheken behaald zijn vertaald moeten worden in lagere tarieven.
De lijn is duidelijk. De apotheker is een trekpop en geen zorgverlener!
Even eraan hangen om de muntjes eruit te schudden.
henricop 25-04-2017 20:58
De apotheek zal dankzij de KNMP snel uit het straatbeeld verdwijnen. De groothandel brengt luiers rond voor VGZ en CZ, dus volgende stap zijn de herhaalmedicijnen, die veel apotheken er hebben ondergebracht en o ja de Baxterrollen, geen apotheek meer voor nodig.
En de spoedmedicatie kan binnemort ook met de drone vertrekken vanaf elke groothandellokatie of morgen pas beginnen, geen probleem.
De KNMP is uit alle landelijke eerstelijnsoverleggen gestapt of speelt een marginale rol. De macht anno 2017 is aan de huisartsen en Klein Nulent is alleen bezig wat apotheekjes te kopen.
2018 wordt geen fijn jaar met lagere tarieven, fors lagere tarieven.
Johan Kortekaas 25-04-2017 16:46
Met de Zorgverzekeraars is continu overleg over de contract afspraken. Om alle zaken hieromtrent goed juridisch te kunnen beoordelen maakt de AHC gebruik van een farmaceutisch adviseur. De AHC heeft v.w.b. het farmaceutisch deel (incl. kunst- en hulpmiddelen) een collectieve aanpak. Dit houdt in dat de leden het AHC-bestuur hebben gemandateerd voor de onderhandelingen en het tekenen van de contracten.

De ruim 500 apotheekhoudende huisartsen onderhandelen collectief. Laat die drones maar komen.

http://www.ahc-coop.nl/over-ons/

Johan Kortekaas 25-04-2017 12:13
Johan Kortekaas 25-04-2017 12:09
Wordt wel leuk klusje voor IGZ wat er in het droontje mag meevliegen?

Insuline, opiaten, diclofenac(gevaarlijk voor gieren).

Hoe bewijs je als verzender dat de klant het pakje heeft ontvangen? Pakje met code?

De apotheekhoudende artsen aldaar zien het rapport met vertrouwen tegemoet.


ANH JANSEN 25-04-2017 11:37
Vraag wordt gesteld of het financieel uit kan.

Dit is Achmea exploitatie gebied. Achmea komt met een geweldige klap op de tarieven en zet in op jaarleveringen.

Dat is de Groningse studenten ontgaan.

NZa kent een innovatie budget. Innovatie geldt in Nederland als het alles goedkoper maakt. VGZ noemt dat zinnige zorg = Zuinige Zorg. CZ noemt het waarde gerichte zorg. Waarde! Wat kost het en wat krijg je er voor terug? Hoe goedkoper, hoe hoger de waarde.

Vertel verzekeraars niets over Frames.

Ook dat ontgaat KNMP, ASKA en Collectieven nog altijd.
ANH JANSEN 25-04-2017 11:31
De WMG systematiek is nog immer van kracht. De tarieven zijn vrij, met instemming van KNMP, ASKA en Collectieven; die tarieven moeten kostendekkend zijn. Dat is de staande jurisprudentie.

NZa heeft dat overgedragen aan de ZN/ZN-leden en de polder; voorafgaand het nieuwe contract jaar wordt e.a. doorgenomen met onze onderhandelaars. Zo werkt de polder.

De praktijk apothekers zien alleen maar dampen; lijkt op koud ijs; op den duur is alles verdampt. 2.8 miljard is al verdwenen. Nog 4.3 miljard te gaan.

Wie ziet nu wat vliegen?
Johan Kortekaas 25-04-2017 09:43
In de tijd dat de NZA over de tarieven ging en niet de ZN-klonen, was bezorgen verplicht gratis voor WTG-geneesmiddelen.

Subsidie dan maar net als bij de windmolens om de drones op gang te helpen?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.