Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


25 apr

Beantwoording Kamervragen over zorgverzekeraars die beleggen in farmaceutische bedrijven

Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) beantwoordt de vragen van Kamerleden Van den Berg-Jansen (CDA) en Dijkstra (D66) over zorgverzekeraars die beleggen in farmaceutische bedrijven.

Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) beantwoordt de vragen van Kamerleden Van den Berg-Jansen (CDA) en Dijkstra (D66) over zorgverzekeraars die beleggen in farmaceutische bedrijven.

Johan Kortekaas 28-04-2018 10:18
Gerrit Zalm was de succesvolle informatuer van Rutte III.
Gerrit Zalm is bestuurder bij Shell.

Dividendbelasting.
NAM en Groningen.

Deze formatie had behoefte gehad aan een volwaardige compliance officer na het buitenspel zetten van het staatshoofd.
ANH JANSEN 26-04-2018 18:13
https://www.dnb.nl/zoeken/index.jsp?search=ZORGVERZEKERAAR&page=2

Om het rekenen te vergemakkelijken om het antwoord van de Minister op de vraag van het SP kamerlid te kunnen onderbouwen; 6 miljard ingezet op premie verlaging? Rendement in de afgelopen jaar was hoeveel? En dat maal 5x en wat is dan het interen op de reserves geweest?

Dacht niet dat de reserves aan het afnemen zijn.

Dat vereist wel een heel vrije vorm van creatief boekhouden of een geheim memootje aan het voetenbankje. Een memo van de verzekeraars.

En daarom denken Shell en Unilever hetzelfde te kunnen uithalen. En ja wel, 1.4 miljard per jaar verdiend.

Antwoord op Kamervragen van de VVD?
ANH JANSEN 26-04-2018 16:05
Hoeveel rendement van de beleggingen precies is ingezet door de zorgverzekeraars is moeilijk te zeggen. Het rendement van de beleggingen is namelijk onderdeel van het totale resultaat van de zorgverzekeraars. Van het totale resultaat en de reserves is de afgelopen 5 jaar ruim 6 miljard door zorgverzekeraars ingezet voor premieverlaging.

Dit is antwoord op vragen van een SP kamerlid

En nu het CDA;

DNB heeft aan VWS bevestigd dat het totaal belegde vermogen van zorgverzekeraars ultimo 2016 13,2 miljard euro betrof. Daarnaast werd op dat balansmoment 2 miljard euro in liquide middelen aangehouden. Voor 2016 betrof het rendement op het belegd vermogen EUR 246 miljoen.

Even rekenen?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.