Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


25 jul

Twee apotheken geplunderd in Belgie

Dieven hebben woensdagnacht toegeslagen in twee apotheken in Varsenare. Ze konden daarbij telkens geld buitmaken. Bij een van de slachtoffers braken ze zelfs de kluis open. (Nieuwsblad)

Dieven hebben woensdagnacht toegeslagen in twee apotheken in Varsenare. Ze konden daarbij telkens geld buitmaken. Bij een van de slachtoffers braken ze zelfs de kluis open. (Nieuwsblad)

Meijer Apeldoorn 29-07-2014 23:14
Dit jaar gaan de Zorgverzekeraars de apothekers enorm tegemoet komen in het vermijden van onnodige administratieve werkzaamheden.
Op de plaats van de handtekening onder het contract staat het kruisje al voorgedrukt.
ANH JANSEN 26-07-2014 13:51
http://www.pw.nl/rubrieken/2018geen-regels-maar-ruimte-voor-farmaceutische-zorg2019

Pieter Hasekamp in de ontkenningsmodus;

“Interessant, hoewel ik de toon van De Zorgmakelaar
Farmacie defensief vind: ‘Hiermee
voorkomen we dat apothekers moeten
tekenen bij het kruisje’. Ik dacht dat we die
fase al voorbij waren … Hopelijk heeft dzf
echt wat te bieden aan apothekers en zorgverzekeraars
die willen onderhandelen.
We zullen het zien.”

--Volgens Pieter H is er geen sprake meer van tekenen bij het kruisje. Verzekeraars onderhandelen met zorgaanbieders, luisteren en komen hen tegemoet. Zegt Pieter H.

ZN kan ZN-leden niet binden.

Jammer dat E Bos niet doorvraagt.
ANH JANSEN 25-07-2014 17:22
Kop van artikel zou toch moeten luiden: 2.000 apotheken in Nederland geplunderd. KNMP en ZN werken weer eens eendrachtig samen. En om de schijn van concurrentie hoog te houden vermeldt de brief van KNMP/ZN dat EU afhandeling per verzekeraar verschilt. Per saldo een verlies van 20% in vergelijking met 2013.

We zien de email update tav de Kanarie te Den Haag in vertrouwen tegemoet. Wordt het een "Parrot' sketch?

ICT moet in orde zijn en dan pas prestaties en declaraties afspreken. Dat is en was en blijft het leermoment van de KNMP. Nu nog toepassen.....

Horen we daar een heel schrille kanarie?
ANH JANSEN 25-07-2014 15:17
De inzet van het ‘Meekijkconsult’ moet zijn om verwijzing te voorkomen of, indien verwijzing toch nodig is, om doelgericht te kunnen verwijzen. De huisarts blijft
tijdens het meekijkconsult de hoofdbehandelaar. Indien de zorgaanbieder een afspraak maakt over aanvullende financiering door middel van deze prestatie, kan
de inzet van de ingeroepen expertise via onderlinge dienstverlening tegen vrij
tarief worden bekostigd.

--Dan moet je als ziekenhuis dus geen buitenpolies gaan bouwen en specialisten te plaatsen in huisartsenpraktijken. Dat gaat geld kosten en verzekeraars zullen als zij het spelletje doorhebben dat niet gaan betalen.

cynicus 25-07-2014 15:12
Gezien de poll hiernaast vinden vele collegae dat we nog niet genoeg uitgehold zijn. De witte raaf onder de apothekers konden we de afgelopen 25 jaar helaas niet vinden. Maar we zullen het blijven proberen om hem/haar wel te vinden. Al kost het ons 600 apotheken of ons vak.
ANH JANSEN 25-07-2014 14:53
Dit segment omvat ook een nieuwe prestatie Meekijkconsult. Dit biedt de mogelijkheid een specialist mee te laten kijken zonder dat de huisarts de patiënt verwijst. Eerste ervaringen wijzen uit dat dit veel onnodige verwijzingen kan voorkomen.

--Ziekenhuizen openen nu massaal buitenpolies in de gedachte dat dit meewerkt aan meekijkconsulten. Dit zou verwijzen naar tweede lijn voorkomen. Meekijkconsult is via internet; Skype e.d. Dat wil de Minister.

Meekijk consult met specialist in spreekkamer huisarts werkt kostenverhogend en lokt dubbel declareren uit en belemmert de marktwerking/mededinging. Wakker worden ACM!
ANH JANSEN 25-07-2014 14:49
Het derde segment laat ruimte aan huisartsen en verzekeraars om samen afspraken te maken over beloning voor resultaten die zij in segment 1 en 2 leveren, bijvoorbeeld doelmatig doorverwijzen. Als patiënten direct bij de juiste specialist komen of niet onterecht worden doorverwezen, bespaart dat zorgkosten. Verzekeraars kunnen huisartsen daar nu voor belonen.

Hoe minder de huisarts doorverwijst, hoe meer hij kan verdienen? Meting is via uitkomsten van zorg? Hoe wordt dat dan gemeten? Sterftecijfers in eerste lijn afwijkend van landelijk gemiddelde? Complicaties verhoogd, waardoor na alsnog terechte verwijzing hoger kosten in de tweede lijn worden gemaakt?

Perverse prikkel?
ANH JANSEN 25-07-2014 14:46
http://www.nza.nl/publicaties/nieuws/tarieven-en-prestaties-huisarten-2015-bekend/

Plunderen van apotheken gebeurd in Belgie nog op klassieke wijze. In Nederland is het de Overheid/verzekeraars die dat doen; van binnenuit. Eerst de apotheken, en nu de huisartsen. Daarna de medisch specialisten. 3 trap raket.

Om overschrijding van het totale budget van huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg te voorkomen, werkt de NZa in de tweede helft van dit jaar voor de minister een macrobeheersinstrument (MBI) uit. Zo'n MBI kan bij overschrijden van het totale budget een bedrag bij huisartsen en zorggroepen terughalen.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.