Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


25 sep

Toedienen van medicatie in Nij Smellinghe nog veiliger met MedEye CoSign

Het toedienen van medicatie voor patiënten wat een hoog risico op fouten heeft zogenaamd High Risk Medicatie (HRM) wordt nu in ziekenhuis Nij Smellinghe optimaal gecontroleerd. Door de aanschaf van MedEye CoSign kan nu veel van deze medicatie automatisch dubbel worden gecontroleerd voor meer veiligheid en efficiëntie. Ziekenhuis Nij Smellinghe is het eerste ziekenhuis wereldwijd dat samen met Mint Solutions het toedienen op deze manier nog veiliger maakt.

Dubbele controle voor toedienen

Een infuus of spuit die moet worden klaargemaakt voor gebruik is High Risk Medicatie (HRM). Het is verplicht om deze medicatie voor iedere toediening dubbel te controleren. In ziekenhuis Nij Smellinghe worden deze medicatie zoveel mogelijk kant en klaar aangeleverd door de apotheek. Deze medicatie wordt nu voorzien van een unieke barcode die gekoppeld is aan het digitale recept van de medisch specialist en bevat informatie over het geneesmiddel, dosering, en andere belangrijke gegevens.  Het scannen door MedEye CoSign van deze barcode bij toediening zorgt voor de verplichte dubbele controle. MedEye CoSign verifieert of de juiste medicatie, in de juiste dosering op de juiste tijd via de juiste toedieningsweg aan de juiste patiënt wordt toegediend. Het resultaat is dat het toedienen van medicatie veiliger en efficiënter wordt. Tevens wordt er voldaan aan de dubbele controle. Deze controle vindt ook al plaats bij het toedienen van pillen en capsules bij patiënten.

Closed loop

In ziekenhuis Nij Smellinghe wordt zo veel mogelijk medicatie die voor toediening gereed gemaakt moet worden door speciale robots bereid. Deze IV-stations bereiden volledig gerobotiseerd de medicatie voor de patiënten. De robot voorziet de bereidingen van een unieke barcode. Via het scannen van de patiëntcode op het polsbandje van de patiënt wordt gecontroleerd of de medicatie inderdaad in deze vorm en dosering is voorgeschreven voor de patiënt. Daarna wordt de medicatie via de barcode op de producten gecontroleerd door MedEye, en worden indien nodig additionele checks uitgevoerd, alvorens het middel daadwerkelijk wordt toegediend. MedEye helpt vervolgens de verpleegkundige om automatisch de digitale toedienregistratie uit te voeren. Deze ‘closed loop’ zorgt voor een optimale veiligheid rondom het toedienen van (hoog risico) medicatie aan patiënten.

Nij Smellinghe en Mint Solutions voeren de toediening via MedEye CoSign op dit moment in een twee fasen pilot uit op één verpleegafdeling. De reacties van patiënten en zorgprofessionals zijn positief en de verwachting is dat, na afronding van deze pilot, het hele ziekenhuis deze werkwijze zal gaan implementeren.

henricop 25-09-2017 20:51
GKN is verlost van de Meester Kackadoris prijs, maar vertelt op de KNMP site de halve waarheid.

zie:http://www.kwakzalverij.nl/over-ons/meester-kackadorisprijs/meester-kackadorisprijs-2017/dertien-genomineerden-op-longlist-meester-kackadorisprijs-2017/

De Vereniging tegen de Kwakzalverij heeft daarom besloten de nominatie van de KNMP in te trekken, maar spreekt daarbij wel de hoop uit dat de KNMP wil bevorderen dat de homeopathie nu eindelijk eens geheel uit het domein en de winkel van de apotheker wordt verwijderd.

Dan wordt GKN's Mediq verleden weer duidelijk: handel = handel
ANH JANSEN 25-09-2017 11:13
In ziekenhuis Nij Smellinghe worden deze medicatie zoveel mogelijk kant en klaar aangeleverd door de apotheek.

-Hoe is de controle geregeld in de apotheek? Je kan op een gereed gemaakte spuit of infuus barcodes plakken wat je maar wilt, maar als de procedure daarvoor niet deugt, dan heeft dit allemaal nog minder zin.

En ja, relativeren is voor economen, niet voor apothekers en artsen.

Doel is nul! 7 op 1000? Hoe durf je dat als doel te stellen?

Geen wonder dat bij ieder ziekenhuis in Nederland een forse vestiging van een begrafenisondernemer is gevestigd.

Wanneer gaat de NZa/ACM aanbesteding voor die diensten verplichten?

Alles volgens de Speltheorie!

Johan Kortekaas 25-09-2017 10:58
-Het bleek dat maar liefst bij 63% van de toedieningen een workaround optrad en bij de toedieningen met een workaround traden 8,2% fouten op. Bij de toedieningen zonder workaround was dit percentage slechts 0,7%.-

Oratie Patricia van den Bemt.

Workaround is een afwijking van de veiligheidsprocedure.

-slechts- is voor rekening van Patricia


De lat ligt laag bij Patricia.

7 op de 1000

openbare apotheek wordt dan gesloten door de IGZ.

1400 op 200.000 per jaar



brrrr

Infusen toedienen zonder dubbele controle, meteen hop hop in de bloedbaan.....brrr
Johan Kortekaas 25-09-2017 10:30
"Dubbele controle voor toedienen"

Het kan. Hiep Hoi!

IGZ moet het nu overal eisen.


Geen foutenpercentage van 8,2% zoals bij Patricia,

geen 0,7% als alles goed gaat,

maar richting 0,00...

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.