Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


25 okt

IGZ: eindcontroles recepten dezelfde dag en niet pas binnen 24 uur

De apotheker dient de eindcontroles van recepten dagelijks uit te voeren, en niet binnen een termijn van 24 uur.(KNMP)

De apotheker dient de eindcontroles van recepten dagelijks uit te voeren, en niet binnen een termijn van 24 uur.(KNMP)

BramdeJong 27-10-2016 15:31
@HenriCop helemaal gelijk! De apotheker heeft het zwaar genoeg. Zag dat ook al op openfarmcie.nl wordt zaak dat we de klachten gaan verzamelen.
ANH JANSEN 27-10-2016 11:20
En de verplichting tot x uur per jaar te moeten nascholen heeft de hekken open gezet voor allerlei nieuwe toetreders die daar wel brood in zien. Nieuw verdienmodel voor natuurlijk de KNMP zelf, maar ook voor groothandelaren en Collectieven.

Die 50 euro StipCo vergoeding is zelfs voor netto vergoeding niet toereikend.

En bedenk hoeveel omzet je per uur maakt als je je werk doet. Bruto omzet, netto inkomsten. Als de kat van huis is dansen de muizen fenomeen komt daar nog bij.

Neen. De KNMP. Houdt van overdrijven. De apotheker zijn kantoor uit is geworden de apotheker zijn apotheek uit!
ANH JANSEN 27-10-2016 11:15
Tja. De KNMP verbaast zich er ook over dat de regionale opgezette nascholingen zo populair zijn. De StipCo vergoeding is toch kostendekkend? Dan zou de locatie van de nascholing toch niet bepalend moeten zijn, maar juist de inhoud?

50 euro per uur. Zonder reistijd. De KNMP zelf reist in werktijd. De zelfstandige apotheker werkt altijd. Dan is 50 euro per uur netto vergoeding gelijk aan 12.50 euro per uur totaal tijdsbeslag. Dat is conform tarief verzekeraars voor afnemen van verplichte Medicatie Review.

Vindt de KNMP prima. 12.50 euro per uur is loon apotheker.
Meijer Apeldoorn 26-10-2016 22:33
Inschieten voor open doel lijkt mij. Hoeveel uur wordt een apotheker geacht te werken? Zelfs bij 40 uur per week, aanzienlijk meer dan de gemiddelde werknemer, heb je al gauw 1,3 tot 2 fte nodig om dit waar te kunnen maken. Dat heeft uiteraard zijn weerslag op de tarieven. Ik zou zeggen: Alexanderstraat , deze is niet te missen.( tenzij ze met herfstvakantie zijn misschien).
henricop 25-10-2016 16:48
De KNMP kan een hele mooie move maken.

KNMP Congres naar de zaterdag, alle symposia via inlog te zien. On demand. Is de apotheker in zijn apotheek.
Als de IGZ rond de KNMP voorjaarsdag en de congresdagen gaat comtroleren kunnen veel apotheken sluiten op grond van dit verhaal.
Wel gek overigens dat IGZ dit 4 jaar na publicatie al recht zet.
ANH JANSEN 25-10-2016 12:13
Eerherstel voor onze JC Kortekaas! Jarenlang strijdpunt en terecht door JCK gewonnen; natuurlijk moet dit voor 24.00 dezelfde dag van aflevering!

Maar ja, de KNMP wil graag de apotheker uit de apotheek jagen; kijk eens naar de criteria voor eigen bereidingen. We gaan richting industri�le eisen gesteld aan ad hoc bereidende apotheken. En dat terwijl de vergoedingen maar blijven dalen en dalen. Ieder jaar 10 cent per wmg minder. Kan je zo berekenen wanneer je kan sluiten!
De apotheker zonder apotheek; natte droom van de KNMP.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.