Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


26 jan

Beantwoording Kamervragen over 175.000 Nederlanders die hun schildkliermedicijn Thyrax Duotab tijdelijk niet kunnen ontvangen

Antwoorden van minister Schippers (VWS) op de vragen van de Kamerleden Van Gerven (SP) en Leijten (SP) over 175.000 Nederlanders die hun schildkliermedicijn Thyrax Duotab tijdelijk niet kunnen ontvangen.

Antwoorden van minister Schippers (VWS) op de vragen van de Kamerleden Van Gerven (SP) en Leijten (SP) over 175.000 Nederlanders die hun schildkliermedicijn Thyrax Duotab tijdelijk niet kunnen ontvangen.

ANH JANSEN 27-01-2016 19:34
Henkjanouts en Medicalfacts krijgen de feiten boven tafel; MSD produceerde de thyrax voor ASPEN in de fabriek van MSD te Oss. Maakte gebruik van grondstoffen van ASPEN. 2 jaar contract. ASPEN moest per 2016 over zijn gegaan naar de eigen fabriek in Duitsland. Tussendoor kwam de pot - doos affaire met Thyrax. CBG stelde extra eisen. Die eisen liepen door naar Duitse site van ASPEN. ASPEN en MSD hadden 2 jaar tijd om e.a. te regelen en op orde te krijgen. ASPEN wil geen nieuw contract met MSD voor OSS. Kost teveel geld gezien de omzet en winst?

Zou zomaar kunnen.



ANH JANSEN 27-01-2016 16:27
Zoals eerder gesteld is er meer aan de hand. Aspen schrijft duidelijke brief. Kamerleden doen die af als bizar. Merkwaardig. Laat nu alles maar naar buiten komen; CBG en IGZ. Welke eisen hebben zij gesteld en waarom?

Farmanco/KNMP weten hier ook meer van.

Met een Toolkit, folder, daar is de boom en bekijk het maar, ben je hier niet mee klaar.

MSD was overigens de fabrikant tot en met 2015! Alles is er nog, alleen geen contract tussen ASPEN en MSD!
henricop 27-01-2016 08:10
Wat een onzin! Er is nog nooit preferentie beleid geweest op dit spul en wat kost het maken van een pilletje nou? Pure winstmaker voor Aspen, die nu de Tweede Kamer onder druk zet om een boete te voorkomen. Een boete met verstrekkende gevolgen want reken maar dat dan ook anderen Aspen aansrpakelijk gaan stellen. Dat moet de KNMP voorbereiden! Een schadeloosstelling voor elke apotheek, minutenlange gesprekken met enkele lieden die radeloos zijn. Omzetten moet nu, door Aspen afgedwongen, is meteen ook einde van KNMPs substitutiehandleiding, die kan de prullenbak in. Alles is om te zetten. Zet nu dus gewoon iedereen op generiek levothyroxine.
Interessant experiment van Aspen
ANH JANSEN 27-01-2016 00:07
http://www.tweedekamer.nl/vergaderingen/commissievergaderingen/details?id=2016A00272

Van 18.00 tot 20.00 AO Tweede Kamer over Thyrax debacle.
Gaarne verslag of uitzendinggemist.

Was de KNMP hierbij aanwezig?

Begrijp uit sociale media dat ASPEN nu dreigt om helemaal te stoppen met Thyrax. Was verwacht. Voor 400.000 mensen ga je geen fabriek open houden voor een specialite gezien het preferentiebeleid van de verzekeraars, met steun van VWS en de KNMP. De KNMP is met een folder gekomen als oplossing van de problemen: thyrax is gewoon om te zetten. No Problems.
What a difference 2,6 miljoen euro voor competentie makes.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.