Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


26 okt

De nieuwe mannen op VWS

Twee ministers en een staatssecretaris zullen de scepter gaan zwaaien op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wie zijn deze drie mannen? (Medisch Contact)

Twee ministers en een staatssecretaris zullen de scepter gaan zwaaien op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wie zijn deze drie mannen? (Medisch Contact)

henricop 27-10-2017 18:00
Zilveren Kruis (lees Achmea) weet wel raad met dat geld. De Friesland is haar autonomie kwijt en wordt per 1 januari opgeslokt doorgeslikt en verteerd. Friesland moet heel snel het Nederlandse Catalonie worden!
ANH JANSEN 27-10-2017 15:28
http://www.frieschdagblad.nl/index.asp?artID=73562

Leeuwarden - Het grote eigen vermogen van zorgverzekeraar De Friesland moet beschikbaar blijven voor de zorg in Frysl�n. Het kapitaal, dat de afgelopen decennia grotendeels is bijeengebracht door de Friese premiebetaler, dreigt te worden besteed in andere delen van Nederland.

Het gaat om een vermogen van - per eind vorig jaar - ruim 460 miljoen euro.

-Nou, dat treft. De Friese Apothekers weten hier wel wat op. Komt het toch nog bij de Friezen terecht.

Je suis Fries.
ANH JANSEN 27-10-2017 13:38
Overheveling wordt weer opgestart. Gaat niet af van de 460 miljoen. Is apart bezuinigingspakket. GVS herberekening en jaarrecepten zijn wel onderdelen van het beleidsplan. Zo ook de contracten inclusief BTW en de klap op de tarieven om het verdienmodel voor apotheken te realiseren: betalen voor zorg maakt de zorg goedkoper! Ehealth levert een besparing van 20% op. De verzekeraars halen die besparing dan ook nu al naar voren; verdere daling tarieven! Dus zo wordt de zorg goedkoper als je de apothekers voor zorg gaat betalen. Self fullfilling profacy als maar kan.

En bevroren prijzen, bekorten betaling en herdeclaratie termijnen.

Die 460 miljoen wordt wel gehaald. Met rente!

ANH JANSEN 27-10-2017 13:27
Maakt allemaal niets uit. Beleid staat vast. Economische zaken en Financien bepalen de gang van zaken in de zorg.
De Politici maken deel uit van de Algemene Bestuursdienst. Zo ook de top van de departementen. Beleid wordt gemaakt in onderliggende en middenlagen van de departementen. Daar moet je zijn om beleid te wijzigen.

Nu is het te laat. Wijzigingen gaan ten koste of ten bate van de begroting. Tegenvaller of Meevaller. 4 jaren plan.

460 miljoen voor de apothekers staat vast!

En dat weten KNMP en Collectieven ook, maar verzwijgen dat. Geen onrust wekken bij de onderdanen. Geen onrust.
Geest van Colijn waart rond; gaat u rustig slapen.
2019 barst de bom! 460 miljoen. Min!

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.