Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


27 jan

Als dit medicijn niet meer wordt vergoed, hoe leg ik dat mijn dochter dan uit?'

Moet het peperdure medicijn Spinraza tegen de zeer ernstige spierziekte SMA wel of niet worden vergoed? Minister Bruno Bruins moet dat binnenkort beslissen. Voor patiënten zoals de 11-jarige Raïka is dit medicijn haar enige hoop op een beter leven. (RTL)

Moet het peperdure medicijn Spinraza tegen de zeer ernstige spierziekte SMA wel of niet worden vergoed? Minister Bruno Bruins moet dat binnenkort beslissen. Voor patiënten zoals de 11-jarige Raïka is dit medicijn haar enige hoop op een beter leven. (RTL)

ANH JANSEN 30-01-2018 14:43
De jaarlijkse kosten zijn als volgt grof ingeschat: personele kosten bij VWS (2-4 fte), personele kosten bij ZN (2-4 fte), personele kosten bij CVZ (4-6 fte), personele kosten VEKTIS (1-3) fte, kosten door onderzoeksbureau als
Prismant, iBMG, etc. voor aanpassing risicoverevening-systeem (4-6 ton euro), gemiddeld per ziekenfonds 1-2 fte
(totaal ca.: 30-60 fte). Per fte wordt vervolgens een bedrag van 80.000 euro gerekend.

-Bij de verzekeraars,inclusief Vektis e.d., werken meer mensen aan de risicoverevening dan bij alle overige 'stakeholders' gezamenlijk!

Vandaar dat ZN (Andre Rouvoet! CU voorman!) en ZN-leden al jaren wegkomen met hun kosten opdrijvend couvert model!
ANH JANSEN 30-01-2018 14:37
Afschaffing van alle ex poste vereveningen doen verzekeraars uitwijken naar maatschappelijk onverantwoord gedrag; ze krijgen vooraf immers geld voor de gemiddelde schadelast per gemiddelde verzekerde met x aandoeningen. Zet aan tot verhoging van doelmatige zorg inkoop vindt het CPB. Verzekeraars kopen daarom alleen in op prijs! En op volume onder druk van de Overheid; de zorg in Nederland is geen verzekering, maar een voorziening. Gebudgetteerd!

Hoeveel ambtenaren en verzekeraars medewerkers houden zich nu bezig met de risicoverevening?

ANH JANSEN 30-01-2018 14:34
http://www.cpb.nl/sites/default/files/publicaties/download/zorg-voor-concurrentie-een-analyse-van-het-nieuwe-zorgstelsel.pdf

Pagina 144 de risicoverevening voor verzekeraars uitgelegd en voorgerekend. CPB wijst op gedrag van zorgaanbieders om de historische schadelast te verhogen. Dit om meer winst te kunnen boeken.

Het CPB is niet op de gedachte gekomen dat verzekeraars de boel konden gaan flessen; couvert model was en is onbekend bij het CPB.

Levert de verzekeraars een 250 tot 350 miljoen per jaar op. via de achterdeur van de verevening! Ook de niet couvert verzekeraars profiteren hiervan. ZN en ZN-leden klagen dus niet.
ANH JANSEN 28-01-2018 18:28
Door opschroeven van de risicoverevening vooraf, de ex ante verevening, kunnen verzekeraars de geraamde schadelast verhogen. Zij krijgen immers vooraf de historische schadelast uitgekeerd. Berekening aan de hand van AIP KNMP Taxe!

Er is geen achteraf risicoverevening meer.

De Couvert modellen verhogen de theoretische schadelast. De KNMP werkt daaraan mee. Partners in Crime. De toezichthouder kijkt de andere kant op, op gezag van de Minister.

30 miljoen voor Spinraza is teveel vinden verzekeraars, ambtenarij, politiek en ZiNL.

De diefstal via de FKG vinden dezelfde partijen volstrekt legaal en legetiem; zo werkt het systeem toch? Daar doen we het voor!
ANH JANSEN 28-01-2018 18:20
Op zichzelf is Spinraza belachelijk duur, maar de fabrikant doet wat verzekeraars en Overheid zelf niet nalaten te doen: maximaliseren van opbrengsten en leegtrekken van de verplicht verzekerden resp burgers van dit land.

Het Couvert Model van ZK en VGZ is toppunt van flessentrekkerij! Schroeft de Farmaceutische KostenGroepen risicoverevening enorm op en levert de verzekeraars zo een 200 tot 400 miljoen extra op!

Spinraza kost AIP KNMP Z index een 30 miljoen per jaar voor alle zeldzame gevallen. 30 miljoen. Zegt Matthijs Bouman.

Perverse prikkel in Zorgstelsel 2006. Verzekeraars mogen het verschil tussen raming en daadwerkelijke schadelast voor zichzelf behouden.

Johan Kortekaas 27-01-2018 17:08
"Je geld of je leven"

Is het verdienmodel van sommige farmabedrijven.

Prijs klopt niet.

Ontwikkelkosten(inclusief afvallers) maximaal 2 miljard.
Nederland betaalt 10 jaar lang 10x 2 miljoen= 20 miljoen=1% van de wereldmarkt.

Meer is woeker,
minder belemmert de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.

Bovendien hebben dit soort middelen ook na octrooiafloop nog een hoge prijs.

Niet zeuren, leveren voor de '2 miljard-prijs'.
ANH JANSEN 27-01-2018 13:44
�Never in the history of mankind have so many owed so much to so few�

Winston Churchill aanhalen.

Al 5 miljoen jaar overlijden mensen door dit soort zeldzame genetische afwijkingen. Daar kan best nog wel een paar jaar bij.

Koperstaking bij marktfalen doet de markt weer werken bij overheidsfalen.

Enorme prijsdaling is immers het gevolg van wegvallen van een vermeend monopolie. Dreiging van wegvallen is al voldoende.

Geen Nederlandse zorgeconoom zal hierin een probleem zien.

En laat voor de Nederlandse 'few' Maxima maar de Willemsorde langsbrengen.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.