Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


27 jun

Rouvoet: Richt je protest tegen dure medicijnen op de farmaceutische industrie

Richt je protest tegen dure medicijnen niet op de minister van Volksgezondheid, maar op de medicijnindustrie. Farmaceuten vragen nog steeds veel te veel geld.
Richt je protest tegen dure medicijnen niet op de minister van Volksgezondheid, maar op de medicijnindustrie. Farmaceuten vragen nog steeds veel te veel geld.
ANH JANSEN 28-06-2017 11:53
Correct. 28 miljard euro bedragen de ziekenhuiskosten per jaar. bijna 70% van het budget gaat er aan op. Slechts door Akkoorden op Hoofdlijnen worden de kosten in toom gehouden; wachtlijsten, onthouden, verzwijgen, verschuiven en doorschuiven en afwentelen van zorg is het gevolg.

En daar komen de vier PPC nog eens bij. Geheel obsoleet!Geheel ondoelmatig! Bewezen slechter tot gelijk aan klassieke radiotherapie. En toch gaan verzekeraars dit vergoeden en zelfs verzekerden laten bestralen tegen hogere kosten!

Waar blijft A Rouvoet? 2 miljard euro over de balk gegooid en dan komen met dure medicijnen?
CK 28-06-2017 09:50
Ah kijk, de 2-maandelijkse aanval op de farma-industrie vanuit ZN om de aandacht weer af te leiden van waar de werkelijke bulk van de zorgkosten liggen.
henricop 27-06-2017 18:02
de onbenullige vragen in het onderzoek. Onbenullen bevolken de Nza burelen
henricop 27-06-2017 18:01
Is het dat zorginkoop ziekenhuizen een zwart gat is voor ZN klonen?
Is het omdat Zwarte Pieten voor ZN nu het veiligst is met het VWS pakketdebat morgen.
(ontlopen ze mogelijk andere lastige vragen)
Is het omdat Nefarma de Zwarte Piet geven zo makkelijk is
Is het bliksemafleiding voor eigen onbenul?
Is het ja wat is het?

Het is een onzinnig stuk dat niets oplost. Vraag aan de ZN leden: Hoeveel korting kregen de ziekenhuizen van de industrie in 2016? Vraag de Nza om een boekenonderzoek dure geneesmiddelen. Dan komen jullie misschien ergens. Is het zo ook niet bij ons begonnen?
Boekenonderzoek door de Nza Leuker konden ze het niet maken.Denk nog wel eens terug aan d
ANH JANSEN 27-06-2017 16:59
https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-volksgezondheid-welzijn-en-sport/documenten/kamerstukken/2017/06/27/kamerbrief-over-inkoopnorm-dieetpreparaten

-Lees het antwoord.

De verzekeraars zijn aangesteld om de regie te voeren over de zorg en de zorginkoop. VWS en NZa hebben daar geen invloed op en voelen zich niet geroepen in te grijpen.

Alles gaat goed. Zorgplicht.

Merkwaardig van A Rouvoet dat hij nu valt over de hoge AIP Taxe prijs KNMP Z-index. Bij de extramurale apotheken gaan verzekeraars ervan uit dat de echte AIP veel lager is dan de Z-index KNMP AIP. Vandaar de Achmea/Menzis/CZ/VGZ prijslijsten; zie het maar te redden.

Waarom hier niet?
ANH JANSEN 27-06-2017 11:11
Andre Rouvoet is niet voor niets aangesteld als voorzitter van de lobby organisatie ZN. Hij beheerst het politieke lobby spel als geen ander. Zwarte Pieten is zijn favoriete kaartspelletje, mag nog net van de Dominee. Andre is van gereformeerde afkomst. Zijn lijfblad: Nederlands Dagblad.

Verplicht verzekerden moeten conform de regels van het systeemmodel Zorgstelsel 2006 te hoop lopen tegen hun verzekeraar en dreigen over te stappen als deze er niet in slaagt doelmatige zorg in te kopen.

Is Andre er voor de verzekeraars of voor de burgers in dit land?

ZN is een koepel als ieder andere koepel in deze Polder.

Koepelfalen is endemisch in dit land.
ANH JANSEN 27-06-2017 11:04
Niet alleen dat, ook zijn de verzekeraars expliciet aangesteld om namens hun verplicht verzekerden doelmatige zorg in te kopen! Beste zorg voor de beste prijs. Indien een verzekeraar er niet in zou slagen om betere zorg voor een betere prijs in te kopen, dan staat het de verplicht verzekerden van die verzekeraar vrij om naar een concurrerende verzekeraar over te stappen, 1x per jaar.

ZN is de koepel van de verzekeraars. Lobby organisatie.

Wat moeten verplicht verzekerden doen als de Koepel het laat liggen? Overstappen naar een andere koepel die haar leden wel tot de orde kan dwingen?
Johan Kortekaas 27-06-2017 10:15
Door Huib Kooiman zijn project:

'Intransparante prijsafspraken'

is VWS een hoofdrolspeler geworden in het probleem.

En het hoofd Edith is toch echt de ontslagnemende minister,

'Yes Mark'

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.