Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


27 jul

Brocacef sleept ACM voor de rechter

Brocacef sleept de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor de rechter. De apothekenorganisatie is het niet eens met voorwaarden die de ACM stelt rondom de overname van Mediq Apotheken Nederland. Zo wil Brocacef de apotheken die het bedrijf verplicht is af te stoten behouden als klant voor de groothandel.

Brocacef sleept de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor de rechter. De apothekenorganisatie is het niet eens met voorwaarden die de ACM stelt rondom de overname van Mediq Apotheken Nederland. Zo wil Brocacef de apotheken die het bedrijf verplicht is af te stoten behouden als klant voor de groothandel.

ANH JANSEN 28-07-2016 10:20
GFZ was en is geen toekomstbestendig commercieel model. Je kan niet marge blijven inleveren, extra werk blijven doen en dat voor steeds minder geld; 'zorg' laat zich moeilijk omzetten in geld. Economisering van de 'zorg' is heilloos. Mediq is er niet voor niets mee gestopt. De KNMP en ASKA blijven echter doorgaan met inzetten op honorering op 'zorg'. Brocacef procedeert nu om 'zorg' te mogen leveren en daarvoor te worden betaald. Extra betaald om de Goodwill te kunnen terugbetalen.

Is het Kort Geding spoed eisend? Is er sprake van onmiskenbaar onrechtmatig gedrag?

Nou dan.
ANH JANSEN 28-07-2016 10:15
Totale budget voor extramurale farmacie zal blijven dalen. Dat budget is som materiaalkosten en 'zorg'. Die 'zorg' wordt nu nog bepaald door oude NZa tarieven. Dat wijzigt per 2017/18. Dan worden alle tarieven en prestaties 'vrij' onderhandelbaar.

Contracten van verzekeraars zijn altijd redelijk en billijk. Heeft de NZa bij herhaling geoordeeld.

Tel deze twee feiten bij elkaar op en stel vast dat Brocacef de AMM procedure over het hoofd ziet; Brocacef kan geen contracten weigeren! AMM ligt altijd op de loer.
henricop 27-07-2016 21:43
Bijzonder dat ACM Plurifarm 10 jaar geeft..
Staat al lang te koop volgens mij en meerdere malen is verkoop afgeketst.
Fusie Brocacef laat nu al sporen na. Alliance raakt veel klanten kwijt aan Brocacef en Pact.
Als Brocacef geen hogere tarieven weet los te peuteren uit de machtspositie die ze heeft, dan is er heel veel geld in de put verdwenen.
Mediqs kroonjuweel was GFZ, maar daar is de glans allang vanaf. Ben benieuwd of Brocacef die nog kan oppoetsen.
ANH JANSEN 27-07-2016 16:24
Een baxteraar komt nu al met aanpassingen van zijn prijs en aanleverbeleid; zeer strakke regie. Afwijkingen worden neergelegd bij de apotheek; toeslagen van 5 tot 10 euro per rol! Voorsorteren op dagprijzen van Baxters! Risicos afwentelen op de apotheken.
Ook Brocacef weet nu wat komen gaat. Flinke daling van tarieven, vrije prijzen voor resterende prestaties. Liberalisering op zijn Nederlands.
Juridische aanpak ACM via Kort Geding en Voorzieningenrechter dient dan ook alleen maar voor de buhne; reden om ervan af te zien. Uitspraak is immers voorzienbaar!
ANH JANSEN 27-07-2016 16:08
179 paginas met zeer waardevolle marktinformatie. Dank zeggen Minister en verzekeraars; er is blijkbaar nog volop marge in de farmakolom om dit soort grappen mogelijk te maken. Brocacef is te happig.
Pluripharm wordt door ACM kapitaalkrachtig genoeg gezien om e.a. voor de komende 10 jaar te financieren.
10 jaar is de termijn die de ACM de Eerste Lijn farmacie geeft.
Brocacef heeft dat nu ook door en kiest voor een elegante juridische oplossing; excuus om ervan af te zien!
schuiringa 27-07-2016 15:15

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.