Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


27 aug

Fusiebesprekingen NVZA en NVPF afgebroken

De fusiebesprekingen tussen de Nederlandse Vereniging voor Poliklinische Farmacie (NVPF) en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA) zijn afgebroken. Beide partijen waren in overleg met elkaar en zouden in juni een vergadering houden voor de oprichting voor de nieuwe gezamenlijke vereniging. (PW)
De fusiebesprekingen tussen de Nederlandse Vereniging voor Poliklinische Farmacie (NVPF) en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA) zijn afgebroken. Beide partijen waren in overleg met elkaar en zouden in juni een vergadering houden voor de oprichting voor de nieuwe gezamenlijke vereniging. (PW)
ANH JANSEN 28-08-2014 11:59
Dit sommetje verklaart ook waarom de verzekeraars er het zwijgen toe doen in de discussie die de Consumentenbond heeft aangezwengeld: 39 mystery guests en 1 100% score bij ETG.

Als de Consumentenbond nu door wil trekken komt alles toch nog goed: verhoging van de ETG tarieven naar kostendekkend tarief. Dat is wat de Consumentenbond wil en die spreekt namens 17.5 miljoen zorgconsumenten.

Gaat niet gebeuren. Verzekeraars kunnen rekenen als de besten en daarom zwijgen zij en laten de KNMP de kop van jut spelen; die is weer klassiek ingetrapt.

Om met RvdM te spreken: het was bruin en het was een hoop.

Met Neen Knikken is nog nooit olie gewonnen. RvdM.
ANH JANSEN 28-08-2014 11:55
Poli-apotheken romen de ETG af van klassieke openbare apotheken en zien nu ook dat het niet uit kan; een volgens het protocol, afspraak tussen KNMP/ZN/NPCF/VWS/NZa, gevoerd ETG kost een 10 tot 15 minuten. Voer het maar uit, inclusief de navraag of e.a. wel begrepen is en of de patiënt het wil herhalen. Rollenspel met gemiddelde patiënt; 75 plusser.

Kostprijs 75 euro per uur. Een beetje econoom kan dat zo voorrekenen; kapitaallasten, ict, uurloon, werkgeverslasten, risicovergoeding; Vergoeding 4 tot 6x 5.50.

Poli-klinische apothekers vragen nu aan het bestuur van het ziekenhuis of die wil bijlappen. Bestuur wil dat verhalen op de ziekenhuisapotheker en die staan op tilt.
ANH JANSEN 27-08-2014 17:44
Spanning tussen die twee is logisch. Intramuraal en overheveling dure middelen zet door. Gaat intramuraal betalen voor de bemiddeling/verstrekking door de poli-klinische apotheek? Lumpsum voorziet daar niet in. En de verzekeraars weigeren extra te betalen. Koop maar scherper in of werk doelmatiger is hun stelling.

Verlies aan ETG en ex wmg regels aan 'poli-klinische' apotheken is enorm. Gemiddeld een 50.000 euro per openbare apotheek. Geen enkele 'poli-klinische' apotheek is echter winstgevend. toegevoegde waarde van 'poliklinische' apotheken is negatief. Dat zijn de ziekenhuisapothekers beu.
Maak van de "poli-klinische' apotheken normale service punten, en het probleem is opgelost.
schuiringa 27-08-2014 16:34
Is de Chinese Muur tussen intramuraal en extramuraal nog aanwezig of koopt het ziekenhuis goedkoop in en declareert de dure extramurale prijs ?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.