Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


27 sep

Zorgverzekering bij DSW bijna tientje duurder

Nieuwe premies voor de zorgverzekering van 2017 gaan Nederlanders hoofdpijn bezorgen. De eerste premie die vandaag in De Telegraaf wordt bekendgemaakt, stijgt met 9,4%, veel harder dan de 3,5% die het kabinet op Prinsjesdag voorspelde.

Nieuwe premies voor de zorgverzekering van 2017 gaan Nederlanders hoofdpijn bezorgen. De eerste premie die vandaag in De Telegraaf wordt bekendgemaakt, stijgt met 9,4%, veel harder dan de 3,5% die het kabinet op Prinsjesdag voorspelde.

Meijer Apeldoorn 28-09-2016 09:06
Och, dat is nu lullig voor het kabinet en Schippers in het bijzonder. Hadden uiteraard gehoopt dat de Zorgverzekeraars de premie laag zouden houden ten koste van hun reserves. Als je dan toestaat dat ze in de toekomst de winst mogen gaan uitdelen aan de aandeelhouders is dat niet zo n slimme zet.
Bovendien hebben de kleinere verzekeraars zoals DSW geen grote reserves.
Ben benieuwd wat er gaat gebeuren: volgen de anderren gewoon ten behoeve van het behoud van de reserves en de potentiele uitkering aan aandeelhouders?
In ieder geval zal eea wel een rol gaan spelen in de verkiezingsstrijd. Gaat het imago van Schippers een deukje oplopen?
ANH JANSEN 27-09-2016 15:30
De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft een nieuwe collectieve zorgverzekering voor gemeenten afgesloten met IZA, CZ en Menzis. Deze collectieve zorgverzekering is voor (oud)-medewerkers en (voormalig) politieke ambtsdragers bij gemeentelijke organisaties, plus hun gezinsleden. De huidige verzekering met IZA en Zilveren Kruis loopt per 1 januari volgend jaar af. Medewerkers kunnen bij Zilveren Kruis verzekerd blijven, maar krijgen geen collectiviteitskorting of tegemoetkoming in de zorgkosten meer. Dat meldt VNG.

-Wat gaat Achmea nu doen? Laten zien dat er werkelijk een zorgverzekeraarsmarkt is? 20% onder DSW?
ANH JANSEN 27-09-2016 15:23
Slim van die verzekeraars. Hebben vooraf aan VNG aangeslotenen, ambtenaren, ex ambtenaren, politici, ex politici en al hun familieleden een korting op de Nominale premie van 10% gegeven en 300 tot 400 euro op de aanvullende premie. Dat zijn al snel 5 miljoen verplicht verzekerden. Dan kom je niet uit met de Theoretische rekenpremie. DSW doet niet aan Collectieven en aanbestedingen, maar weet wel wat zijn concurrenten gaan doen; premie omhoog zodat post korting premie gelijk is aan theoretische rekenpremie. Iemand moet betalen. En DSW pikt wat mee.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.