Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


28 okt

Medi-Market, bedreiging of uitdaging?

Medi-market is de supermarkt van welzijn en gezondheid. De keten heeft duidelijk ambitie: tegen 2020 zouden er in ons land niet minder dan twintig verkooppunten moeten zijn;, de traditionele apothekers morren

Medi-market is de supermarkt van welzijn en gezondheid. De keten heeft duidelijk ambitie: tegen 2020 zouden er in ons land niet minder dan twintig verkooppunten moeten zijn;, de traditionele apothekers morren

Meijer Apeldoorn 29-10-2015 22:08
Tegen veel lagere personeelskosten per FTE, zal het wijzigen van dit systeem zoveel economische implicaties hebben dat dit politiek onhaalbaar zal blijken te zijn.
Einde van de Medimarkt formule toekomst in Nederland.
Meijer Apeldoorn 29-10-2015 22:05
Wel het onderliggende verhaal eerst goed lezen svp! Voor het apotheekgedeelte beschrijft de initiatiefnemer in feite het Nederlandse apotheekmodel. Het is evident dat dit afwijkt van de Belgische apotheek. De rest van de producten kan een apotheek gewoon verkopen. Niks nieuws dus. Economisch niet rendabel te maken gezien het feit dat de OTC, de peiler voor het economisch rendement van de formule, in Nederland niet exclusief bij de apotheek te verkrijgen is.
Op het moment dat deze situatie gewijzigd zou wordt, zullen dit soort formules direct rendabel worden en dus verschijnen. Aangezien drogisten voor zo' n 40 % van hun bruto marge afhankelijk zijn van de OTC ,



ANH JANSEN 28-10-2015 13:54
Goed concept. 1000 tot 1600m grote apotheken. in wijken of stadscentra niet te vinden of onbetaalbaar en wegens bestemmingsplannen en ruimtelijke ordening in Nederland op industrie terreinen onhaalbaar. In de USA staande praktijk, in Nederland overwogen, maar afgevinkt.

Maar Medi Markt kan altijd bellen. 500 euro per uur tarief. Nieuw verdienmodel voor apothekers; aan de zijlijn staan en adviseren en consulteren.

Met kennis van zaken. 35 jaar ervaring. Koopje. Voor deze kwaliteit geven wij geen korting!

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.