Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


28 nov

Doe-het-zelfapotheker kan dure pillen veel goedkoper maken

Apothekers kunnen een vuist maken tegen de farmaceutische industrie door dure medicijnen zelf te maken. Maar welke apotheker kan nog pillen draaien?(trouw)

Apothekers kunnen een vuist maken tegen de farmaceutische industrie door dure medicijnen zelf te maken. Maar welke apotheker kan nog pillen draaien?(trouw)

ANH JANSEN 29-11-2017 14:44
https://www.knmp.nl/actueel/nieuws/nieuws-2017/knmp-2018aandacht-tijd-en-passende-zorg-voor-ouderen2019

En dan een dag later komen met akkoordering van de verlaging van de lumpsum financiering? 1 jaar aanzien en dan evalueren?

Gaan we een receptregel invoeren per leeftijd? Geeft werkelijk aan hoe dom de KNMP bezig is. Visieloos.

In je eigen Bubble door de Tunnel. De eigen tunnel ook nog.

Geen wonder dat de Minister Bruno Bruins het ermee eens is.
ANH JANSEN 29-11-2017 14:34
Met deze stellingname van de KNMP wordt nu ook de positie van de Collectieven onderuit gehaald! De WMG tarief systematiek laat de KNMP nu los. Procederen is kansloos. De Rechter vraagt in Nederland altijd; 'waar is uw koepel? ".

JC Kortekaas kan daarover meepraten.

De KNMP werkt op deze wijze hard mee met de Chinese martel methodiek van verzekeraars; hoe diep kunnen we zakken?

Maar ja, een zwijgende woordvoerder? Dan vraag je hierom.

Is de Dynamo al gemaakt? Blijkbaar niet. Het licht blijft uit bij de KNMP.

ANH JANSEN 29-11-2017 13:11
De KNMP heeft het initiatief genomen om komend jaar de prescriptieregeling te evalueren, samen met andere koepels van zorgverleners, zorgverzekeraars en pati�ntenorganisaties. Zilveren Kruis ondersteunt dat initiatief.

--Hoe naief kan je blijven? Kaderstellend?

WMG tarief is een lumpsum tarief. Gemiddelde vergoeding voor zorg. De ene verzekerde vereist heel veel zorg, de andere minder tot weinig. Door degenen die weinig zorg behoeven nog minder te laten betalen, wordt de honorering voor werk ten behoeve van degenen die zeer veel zorg nodig hebben onderuit gehaald. Daar kom je niet uit met 6 euro per keer!

1x halen is 1x vragen? Dat werkt niet!
ANH JANSEN 29-11-2017 12:54
Het addendum staat al sinds 21 november op de site van Zilverenkruis. Nu pas komt de KNMP daarachter en stelt direct dat de gesprekken naar tevredenheid zijn verlopen.

NZa stelt dat verzekeraars mogen eisen wat ze willen en altijd redelijke en billijke contracten aanbieden. Zij hebben de regie en voeren de regie. Op straffe van reputatie schade en op verzaken van zorgplicht.

Niemand tekent? Boycot! Mag niet. ACM grijpt in. Bestuurlijke boete. En Zilverenkruis zal vragen om ingreep NZa. En daarmee VWS. Die heeft per 2018 deze rol van de NZa overgenomen. AMvB en klaar is Bruno.

Men bakt ze steeds bruiner in Den Haag.

ANH JANSEN 29-11-2017 12:49
https://www.knmp.nl/actueel/nieuws/nieuws-2017/gesprekken-stopgezet-inzake-aflevertermijnen-zilveren-kruis

De KNMP is geheel tevreden met de uitkomst van de gesprekken. Is vergeten om te kijken naar het farmaceutisch reglement van Zilverenkruis voor de verzekerden! En de kNMP is vergeten waar die WMG regelvergoeding ook al weer voor was bedoeld. De gehele financiering van de extramurale farmaceutische zorg wordt zo onderuit gehaald. 1x per jaar krijgen en dan vragen stellen? Bezorgen? Meerdere keren per jaar? Het WMG tarief is geen postzegelplak tarief!~

Maar we zullen moeten tekenen. Altijd redelijk en billijk.
schuiringa 29-11-2017 12:41
onderschat niet uiterst destructieve rol van de IGJ met haar absurde eisen.

Verder zijn ook de cerificeerbedrijven medeschuldig aan de vernietiging van de bereidende apotheek , wederom door hun absurde eisen.

Tenslotte de KNMP die het vuurtje van de eisen lekker heeft opgestookt om de medewerkers van het BUREAU aan het werk te houden
Johan Kortekaas 28-11-2017 10:40
De verrotting zit diep bij de KNMP.

Vroeger bijde Departementen wisten we niet hoe snel we de vertegenwoordigers van het HB weer de zaal weer uit konden krijgen.

Zo kon het departement Den Haag Johan Kortekaas dan ook met het anti-hoofdbestuur voorstel op pad sturen het KNMP-vestigingsbeleid af te schaffen.

In 2017 is er geen vrijheid van meningsuiting meer binnen het district. KNMP leidt de vergadering, niet de districtsafgevaardigde.

KNMP is een Stichting geworden, geen Vereniging.

Johan Kortekaas 28-11-2017 10:26
Krokodillen in de Apollo-vijver huilen tranen met tuiten.

1.Vorige eeuw. Overheid schrapt bereidingsplicht voor de individuele apotheek. Wil ketens helpen.
2.KNMP verhoogt daarop contributie bereidende apotheek.
3.GKN wordt, net als Donald Trump in 2020 zonder tegenkandidaat, herkozen in december 2017.
4.Einde KNMP 2020. Gaat verder als Farmaschap van VWS zonder leden.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.