Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


29 jan

Nieuwe geneesmiddelenvisie VWS

De ministerraad heeft op voorstel van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ingestemd met een radicale koerswijziging in het geneesmiddelenbeleid. Patiënten moeten sneller toegang hebben tot nieuwe, baanbrekende geneesmiddelen, maar wel tegen aanvaardbare prijzen. ‘Dat kan alleen als we de discussie openen over zaken die tot nog toe onbespreekbaar waren, zoals de machtspositie van de farmaceutische industrie’,

De ministerraad heeft op voorstel van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ingestemd met een radicale koerswijziging in het geneesmiddelenbeleid. Patiënten moeten sneller toegang hebben tot nieuwe, baanbrekende geneesmiddelen, maar wel tegen aanvaardbare prijzen. ‘Dat kan alleen als we de discussie openen over zaken die tot nog toe onbespreekbaar waren, zoals de machtspositie van de farmaceutische industrie’,

ANH JANSEN 02-02-2016 15:33
Correct. Bedenk de prijs die de Nederlander bereid is te betalen voor een Audi, MB of BMW; 50 - 80.000 euro meer dan de Duitser! Dat geeft te denken.

Maak van Nederland een Deelstaat van Duitsland en de prijzen van alles gaat omlaag en de economie omhoog!

Nederlanders betalen de prijs die Duitsers niet wensen te betalen! E Schippers van de VVD moet eens gaan nadenken.
Louis de Wiljes 02-02-2016 12:36
Wie van jullie heeft het Geneesmiddelenbulletin van 7 januari 2016 gelezen? Zo te zien niemand en minister Schippers ook niet.
Het ontwikkelen van een nieuw geneesmiddel kost geen $ 2,65 miljard maar iets van $ 90 miljoen, zeker voor geneesmiddelen die gebruik maken van het onder fabrikanten populaire weesgeneesmiddelentraject. Immers de eisen aan het bewijs van de werkzaamheid en de veiligheid hierin zijn minder streng en dus minder kostbaar. Lees het Gebu. Ik volsta met een citaat eruit.
"Prijzen worden vastgesteld om winst te maximaliseren en dit is vaak de maximumprijs die de samenleving ervoor wil betalen."
Meijer Apeldoorn 31-01-2016 23:02
Grapje zeker. Omdat VWS niet opgewassen was tegen de lobby van industrie en apothekers , moest alles worden gedelegeerd aan de NZa.
En nu gaat VWS ineens de kampioen van de onderhandelingen worden? Laat me toch niet lachen.
De recente " successen " zijn de dames en heren een beetje naar het hoofd gestegen. In feite heeft VWS een door de industrie georkestreerde " korting" gekregen. Bewijs te meer dat ze het nog steeds niet kunnen en begrijpen.En dan nu een grote broek aantrekken. Zoals ik zei: laat me niet lachen. Ministers worden gekozen op basis van politieke overwegingen en niet omdat ze ook maar iets weten van het werkterrein van het ministerie.
schuiringa 31-01-2016 17:20
De winst voor de ziekenhuizen zit hem in het feit dat ze door goede lobby de dure geneesmiddelen van de openbare apothekers hebben afgepakt.
Zij hebben nu de traffic.

Van een euro kun je 10 cent pakken.

Van 100 miljoen pak je 10 miljoen.

Zo eenvoudig is het
henricop 30-01-2016 13:41
Het klopt dat het inkopen van dure geneesmiddelen mislukt is. Dat was de specialiteit van de ziekenhuisapothekers! Niet van de borgverzekeraars, die kopen de zorg in bij de ziekenhuizen.
Crux is dat de specialisten uiteindelijk bepalen wat er gebruikt wordt en dat de meeste ziekenhuisapothekers loopjongens zijn van de artsen.
De overheid zal vanaf nu het formularium gaan bepalen in alle ziekenhuizen..
henricop 30-01-2016 13:39
Dank KNMP!
2016 is het jaar waarin de geneesmiddelen belangrijker zijn dan de zorg van de apotheker.
We staan met stip op nummer 7 onder het kopje Overig.
Hoop maar dat dit kabinet snel valt, dan hebben we weer een kansje wat hoger terecht te komen.

de apotheker specialist is een soort kers op een verrotte taart lijkt het. Doekje voor het bloeden.
ANH JANSEN 30-01-2016 11:37
Radicale wijziging? Dat is dan toch de ingreep van de overheid op het inkoopbeleid van de verzekeraars! Die blijken er werkelijk niets van te bakken als het erop aan komt! Hoe groter het aantal klanten, hoe groter de marktmacht! VWS erkent nu dat het zorgstelsel faalt!

Kosten gaan verder omlaag als de tussenlaag verzekeraars wordt geschrapt; hoe groter het aantal deelnemers, hoe lager de risicos, hoe lager de kosten.

Wachten is op wijziging zorgvisie VWS.

schuiringa 29-01-2016 21:45
Geen RVG geen kosten.

Denk aan de oudjes

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.