Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


29 mrt

Webcasts Nieuwezorg symposium: Vandaag Gerrit Jan Verbeek (Achmea) en Eelke van der Veen (PvdA)

Jan Smits (KNMP), Frans Lindelauf (NVZA), Gerrit-Jan Verbeek (Achmea/AGIS), Ab Klink (CDA), Eelke van der Veen (PvdA) geven hun visie op gezondheidszorg en geneesmiddelen in het bijzonder.  Elke dag verschijnt er een nieuwe webcast. Vandaag sluiten Gerrit Jan Verbeek (Achmea) en Eelke van der Veen (PvdA) de rij. Een productie van FarmaActueel®

Jan Smits (KNMP), Frans Lindelauf (NVZA), Gerrit-Jan Verbeek (Achmea/AGIS), Ab Klink (CDA), Eelke van der Veen (PvdA) geven hun visie op gezondheidszorg en geneesmiddelen in het bijzonder.  Elke dag verschijnt er een nieuwe webcast. Vandaag sluiten Gerrit Jan Verbeek (Achmea) en Eelke van der Veen (PvdA) de rij. Een productie van FarmaActueel®

ANH JANSEN 31-03-2011 18:16
DAnk voor de komplete webcasts. Mediq RE gaat als enige voor IDEA2, met een holistische benadering van de zorg. Achmea/Agis zorginkoper adviseert zijn verzekerden vast te houden aan de zorgpolis met daarin vastgelegd het recht op single source middelen die de specialist en huisarts voorschrijven. Dat de Mediq RE apotheker weigert deze af te leven en omzet naar een IDEA2 DDD middel is bij Achmea/Agis onbekend. Concurrenten van Mediq weten wat te doen: flyers en adverteren in de lokale/regionale media om de verzekerden van Achmea/Agis te wijzen op hun rechten en alles komt vervolgens toch nog goed. Met preferentie.
ANH JANSEN 28-03-2011 10:08
Dank voor de webcast van A Klink. Aalglad. 50 miljoen besparing op TNF blokkers ingeboekt? Dat moet ik even nakijken, kan best zijn dat het veel breder is.... A Klink was een van de ontwerpers van het zorgstelsel en geeft haarfijn de weeffouten aan. Was allemaal op voorhand bekend en experts, ook de Raad van State, wezen hem er toen op. A Klink et al hebben doorgedrukt en zitten nu met de gebakken peren op onze kosten. Blijft selectief krenten pikken met voorbeelden uit andere landen en vergeet dat dit andere landen zijn met publieke stelsels die totaal anders zijn ingericht dan Nederland. Zijn rolmodel KP komt weer uitgebreid aan bod. 8,3miljoen deelnemers en uitsluitend in die gebieden waar KP van oorsprong het monopolie had en heeft. KP is duurder dan andere verzekeraars en verliest het op premie dan ook. Dat vergeet A Klink te melden.
Denemarken wordt ook weer van stal gehaald als voorbeeld van Ketenzorg ontwikkeling. Denemarken is een publiek stelsel, premies via belastingen etc.etc. met als groot voordeel het ontbreken van concurrentie en marktwerking en daardoor sturing door lokale, regionale en rijksoverheden.
Verbaal heel sterk. A Klink als nieuwe voorzitter van de KNMP. Kan allemaal in Nederland. De man is werkzoekend dus waarom niet? Dat het zorgstelsel op voorhand niet deugde legt A Klink netjes uit en dat het totaal is vastgelopen ook. Oplossingen geeft hij niet, behoudens claw backs, convenanten en verregaande budgettering in een vrije markt. Als je dat allemaal begrijpt moet je geen voorstander zijn van "vrije" prijzen.
henricop 27-03-2011 11:17
en passant wordt duidelijk dat de ziekenhuisapotheek en poliklinische apotheek al het werk moeten doen voor de patient die is aangewezen op het ziekenhuis. Dat het misschien beter is de medicatie die de patient thuis al slikte als basis te nemen wordt maar even vergeten.
Eerst zetten Lindelauf cs alle mensen om van hun huisartsmedicatie op de gratis verkregen ziekenhuismiddelen met alle consequenties vandien en dan gaan ze zorg leveren om de boel bij elkaar te houden en te repareren! Onnodig en levensgevaarlijk! Marktwerking is dat wel maar of de patient er beter van wordt???? Helaas valt nog steeds het einde van de voordracht weg.
ANH JANSEN 25-03-2011 19:00
Webcast loopt vast na 10 minuten. Prima verhaal. Discussie is helder: ziekenhuisapotheken gaan het allemaal verzorgen en hebben niemand nodig. Mosadex/eFarma/Mediq-Red Swan/Medithuis e.a. kunnen het UWV inschakelen: zijn niet langer meer nodig. 120 ziekenhuislocaties en 75 apotheken en toch beweren dat de zorg dichtbij wordt geleverd? Hoe zit dit met de Geneesmiddelenwet? Hoeveel ziekenhuisapotheken, loketapotheken, kastapotheken, dokapotheken of hoe ze heten mogen zijn er wel niet? Dependences die werken als een ziekenhuisapotheek? Onbevoegden die geneesmiddelen verstrekken, uitponden e.d.? En we krijgen nog steeds zeer veel handgeschreven specialisten recepten. Met de automatisering schiet het niet op bij de ziekenhuizen en dan toch roepen dat het EPD en LSP er moeten komen omdat de ziekenhuizen al zover zijn? Dia met prijsopbouw en risico verschuiving dure geneesmiddelen is leuk: lijkt perfect op incentive bij generieke importeurs die de kosten leggen bij de openbare apotheken. Met de ingreep van Nza/VWS kunnen nu ook de ziekenhuizen eens genieten van dit bittere koekje en dat zonder de mogelijkheid de kosten door te berekenen, tenzij met creatief boekhouden: 15% circulatie van bedden roept vragen op over de doelmatigheid. Vermoedelijk zal dat percentage in de toekomst nog verder dalen om zo de ingeboekte bezuiniging op dure middelen te compenseren.
Prima voordracht. Gaarne ook de rest.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.