Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


29 jun

Reactie Nefarma op NZa-rapport over geneesmiddelprijzen

Het beleid dat in Nederland decentraal wordt onderhandeld over geneesmiddelprijzen moet niet worden verlaten. Dat zal niet leiden tot lagere prijzen.
Het beleid dat in Nederland decentraal wordt onderhandeld over geneesmiddelprijzen moet niet worden verlaten. Dat zal niet leiden tot lagere prijzen.
ANH JANSEN 30-06-2015 01:04
Nefarma is het oneens met de redenering van de NZa dat bij nieuwe geneesmiddelen in veel gevallen voor een langere periode sprake is van een monopoliepositie. Vaak kunnen artsen al heel gauw voor hun patiënten beschikken over alternatieve middelen of therapieën.

--Nefarma zit op de KNMP lijn van zelfdestructie; na het unieke specialite komen er al snel me too preparaten met een gelijke therapeutische indicatie. Die zijn uitwisselbaar volgens Nefarma. Nieuw beleid van Nefarma? Gaan we farmacotherapeutische substitutie nu stimuleren? Preferentie beleid per farmacotherapeutisch cluster?

ANH JANSEN 30-06-2015 00:59
'Niet de officiële lijstprijzen, maar de beste uitonderhandelde prijzen moeten leidraad zijn voor beleid'.

De best uitonderhandelde prijzen zijn geheim toch?

Schaf dus de Z-index maar af en laat het prijzencircus maar over aan de 'zorg'inkopende verzekeraars en de 'zorg'verkopende fabrikanten/importeurs/groothandelaren. Geef de apotheken een distributie tarief, een tarief voor basis farmaceutische zorg en indien perse gewenst/geëist een transparant en voor patiënten duidelijk prestatie tarief.

Geen claw back meer. geen IDEA. Geen couvert. Geen bevroren prijzen. Gewoon je werk doen, maar wel in 1 hand! Geen splitsing. Dan weet je wat de patiënt krijgt en kan je flexibel inspelen.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.