Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


29 jul

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid gaat apotheekdeclaraties juli bevoorschotten

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid betaalt declaraties over de maand juli van € 500,- of meer door middel van bevoorschotting. De regionale zorgverzekeraar geeft aan niet op tijd klaar te zijn voor de invoering van de nieuwe declaratiestandaard.(KNMP)
Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid betaalt declaraties over de maand juli van € 500,- of meer door middel van bevoorschotting. De regionale zorgverzekeraar geeft aan niet op tijd klaar te zijn voor de invoering van de nieuwe declaratiestandaard.(KNMP)
ANH JANSEN 01-08-2015 00:00
http://demonitor.ncrv.nl/dokters-in-de-knel/het-klopt-niet-wat-er-gebeurt

We krijgen een tip van een insider uit de zorg. Het is iemand op bestuursniveau die anoniem wil blijven. Deze persoon kent de handelswijze van zorgverzekeraars van binnenuit en spreekt daarover. We horen hoe verzekeraars ‘eenzijdig’ gemiddelden destilleren uit de ingediende declaraties van zorgverleners. En iedereen die bovengemiddeld declareert wordt automatisch verdacht van onrechtmatig declareren of fraude.

Het gaat ze primair om het geld, de zorgkwaliteit interesseert ze niet. Ik heb daar schrijnende voorbeelden van.’

--10% korting? Een koepel die volhardt in oostindisch doof zijn? Schrijnende voorbeelden?
henricop 31-07-2015 09:13
Z&Z heeft zelf een maga probleem met de toezichthouders. Die houden er niet van als er betaald wordt voor niet gecontroleerde uitgaven. Staan binnen nekele weken bij ze op de stoep. Dit lijkt een gevalletje zorgverzekeraar die binnenkort wordt overgenomen! Gelukkig heb ik niet met ze te maken op enkele euros per maand na.
ANH JANSEN 30-07-2015 18:41
Jongste bericht vanuit Z en Z; excuses en we gaan 98% uitbetalen. De komende maanden! Toch 2% korting afgedwongen van die apothekers. En hoe die de herdeclaraties, afkeuringen e.d. in orde moeten krijgen is hun probleem.

De chaos is kompleet. Zie die 2% maar eens terug te krijgen.

Verzekeraars blijven het proberen. En de KNMP? Die volhard in toekijken. Weigert systeemfalen aan te pakken of aan te kaarten. Deze EI is opgelegd aan de apothekers met steun van de KNMP! Knettergek dat de KNMP dan weigert in te grijpen als een verzekeraar verzaakt!
ANH JANSEN 30-07-2015 16:37
Laten we wel wezen. Als apothekers dit kunnen dragen, 10% korting op de declaratie; waarom doen zij dan zo moeilijk over de BNG prestatie? Steggelen over die 6 euro? Dat beloopt een bedrag van minder dan 10% van de declaratie en men pleegt er moorden voor.

De clausule in het standaard contract is niet bedoeld voor dit soort problemen; de EI was nota bene opgelegd door de verzekeraars zelf! Er is niet door zorgaanbieders om gevraagd. En dan nu korten omdat de verzekeraar niet klaar is?

De KNMP is echt niet goed wijs door dit te accepteren. Als 1 verzekeraar over de dam is volgen er immers meer!~

Wat let CZ, VGZ, Menzis en Achmea om deze truc ook uit te halen? Een truc is het.

ANH JANSEN 29-07-2015 19:00
Apotheek Hasselt ‏@Apohasselt · 7 uur7 uur geleden

Tis wat. Foutje in #declaratie kan leiden tot afkeur hele declaratie. Alleen kan ZZ het zelf nog niet nakijken.

http://www.knmp.nl/nieuws/zorgverzekeraar-zorg-en-zekerheid-gaat-apotheekdeclaraties-juli-bevoorschotten?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

--Lachen.

Volgens de KNMP valt dit dan ook niet onder de definitie van de declaratie Crash. Het Crash team van de KNMP blijft achterover leunen met de armen over elkaar. Oorzaak bij Z en Z is een andere. Daarvoor moet je bij een goede jurist zijn.
ANH JANSEN 29-07-2015 18:25
ZenZ verwijst naar het contract. Artikel 11. Betaling.

'Wanneer dit niet mogelijk is, zal in goede rekening een voorlopige afrekening worden gerealiseerd van in de regel 90% van het gedeclareerde bedrag".

'Wanneer niet mogelijk'? Daar valt over te twisten als de verzekeraar geld genoeg heeft. De ICT is al jaren in ontwikkeling en 1 juli is dan ook al jaren tevoren bekend gemaakt. ICT kan ook geen verrassing zijn.

Niet mogelijk?

'In de regel'? er is blijkbaar ook marge voor uitzonderingen? Wat is een goede rekening? Vertrouwen?

Een teveel kan altijd worden verrekend. Wat is dan het nadeel om 100% uit te keren in deze situatie?

Voer voor juristen.
capsule 29-07-2015 16:53
Hoe lang laten apothekers zich nog voor de gek houden?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.