Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


29 aug

Elektrische bezorgauto apotheek Martini Ziekenhuis

De apotheek van het Martini Ziekenhuis in Groningen beschikt over een elektrische auto. De Mitsubishi iMiev zal gebruikt worden om medicijnen te bezorgen bij patiënten die specifieke medicatie nodig hebben en zelf niet mobiel genoeg zijn om naar het ziekenhuis te komen. Daarnaast bezorgt de apotheek ook bij verpleeghuizen.

De apotheek van het Martini Ziekenhuis in Groningen beschikt over een elektrische auto. De Mitsubishi iMiev zal gebruikt worden om medicijnen te bezorgen bij patiënten die specifieke medicatie nodig hebben en zelf niet mobiel genoeg zijn om naar het ziekenhuis te komen. Daarnaast bezorgt de apotheek ook bij verpleeghuizen.

ANH JANSEN 01-09-2014 12:50
http://www.nrcq.nl/2014/09/01/nza-verwaarloosde-gotlieb-ministerie-schuurde-langs-de-wet

Tipje van de sluier. We zien het rapport wel verschijnen. Zelf lezen is altijd verstandig.

Maar krijgen we de oorspronkelijke versie? 'Meedenken' van MinVWS e.a. Ministeries is bekend. De typex wordt aanbesteed.

En ook direct het ZiN aanpakken. Voorkomen is beter dan achteraf een Borstlap rapport. Puntje voor KNMP en NapCo. Onderhandelen is een kunst en tegenspraak is gewenst volgens Borstlap.
ANH JANSEN 01-09-2014 12:44
Te veel petten

Bij de NZa, opgericht in 2006, zit volgens de commissie een structureel probleem. De zorgautoriteit stelt de regels op voor de sector, maar moet ook optreden als toezichthouder van de zorgmarkt. De NZa heeft daardoor te veel petten op en dat leidt tot conflicten. De commissie-Borstlap stelt minister Schippers voor om de taken van regelgever en van toezichthouder uit elkaar te halen en adviseert haar de zelfstandigheid van de NZa te respecteren.

--En dan direct door naar het ZiN. Dat heeft hetzelfde probleem.

Maar wat als het systeemmodel Zorgstelsel wordt gewijzigd? NICE?
ANH JANSEN 01-09-2014 12:42
http://nos.nl/artikel/693448-zorgautoriteit-moet-op-de-schop.html

De verhouding tussen het ministerie van VWS en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is toe aan een forse onderhoudsbeurt. Er is nu sprake van ongewenste verwevenheid van de organisaties waardoor de rol van onafhankelijk toezichthouder wordt aangetast. Daarbij is de schijn van ongerechtvaardigde inmenging gewekt. Dat stelt de commissie Borstlap, die onderzoek heeft gedaan naar het functioneren van de NZa.

-Puntje voor NapCo en KNMP om die krankzinnige vrije prijzen en tarieven eens aan te kaarten? Welke onderbouwing zat er bij invoering van die waanzin? En waarom is de KNMP akkoord gegaan? Vermenging? Apollo?
ANH JANSEN 01-09-2014 12:21
http://www.apollonetwerk.nl/events_cms/files/45/Verslag%20Apollo%20Netwerk%20bijeenkomst%204%20maart%202014.pdf

Dhr. Drs.M.C.van Gelder(Mediq): over Mediq
In dit kader is het volgende besproken:
-
De ontwikkeling van Mediq van geneesmiddelengroothandel OPG, opgericht in 1899,tot internationale leverancier van medische hulpmiddelen, geneesmiddelen en bijbehorende
zorg
-De bijdrage van GFZ aan veilig en verantwoord
medicijngebruik
-De mogelijkheid om intensieve zorg d.m.v. de juiste middelen thuis aan te kunnen bieden

--Zo wordt je preferente leverancier. Zie wie er allemaal in Apollo zitten.

En Henk van Vliet. Met de VUT bij de NZa en klust bij.
schuiringa 30-08-2014 13:22
Met staatssubsidie de openbare apotheken kapot maken.

Hoezo : level playing field ?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.