Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


29 nov

Kankermedicijnen dreigen onbetaalbaar te worden

De zorg voor kankerpatiënten dreigt onbetaalbaar te worden. Er komen steeds meer dure medicijnen en het aantal patiënten stijgt fors. Er moet daarom een maximumvergoeding komen voor kankergeneesmiddelen. (Volkskrant)

De zorg voor kankerpatiënten dreigt onbetaalbaar te worden. Er komen steeds meer dure medicijnen en het aantal patiënten stijgt fors. Er moet daarom een maximumvergoeding komen voor kankergeneesmiddelen. (Volkskrant)

Meijer Apeldoorn 30-11-2013 10:51
De overhead van Zorgverzekeraars terug van 5 naar 1%.
Levert ruim 3 miljard op zonder dat iemand daar onder lijdt.
De vraag aan politiek Den Haag is: wat is belangrijker: goede zorg of mooie zorgverzekeringskantoren.
Volgens mij gaat Schippers voor haar toekomstige carriere, dus optie 2.
Ook nu weer kiest ze opzichtig voor de winsten van de zorgverzekeraars.
henricop 30-11-2013 09:09
De vraag wat is een maand levensverlenging waard moet wel eens beantwoord worden. In andere landen doen politici dat wel. Mw schippers die professionals in deze tegenspreekt is toch wel verontrustend, maar ja welke politicus durft in ons land nog wat. laffe meelopers en zwijgers als het erom gaat zijn het geworden.
De Pompe discussie is nu al legendarisch voor historici in 2030. Een middel dat niet werkt en €400000 per volwassene of meer kost blijft na een protest toch eerst niet in het pakket, dan naast het pakket en uiteindelijk in het pakket van Schippers vergoed. We hebben de prijs wat verlaagd.
Als ministers en politici uit angst geen beslissingen meer nemen blijft het schipperen
ANH JANSEN 30-11-2013 00:11
Volgens het door ZN en ZN-leden aanbeden EHCI rapport geeft Nederland aan ziekenhuiszorg 8.5 miljard teveel uit. Zweeds model is te prefereren volgens EHCI. Zorg wordt beter als de kosten omlaag gaan is de logica in Nederland.

Wat kan je allemaal niet doen met 8.5miljard euro?

Onbetaalbare kankermedicijnen? Op naar de 1 miljard? Uit de achterzak. Resteert nog 7.5 miljard euro.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.