Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


30 apr

Toenemende concurrentie voor Fagron in Nederland

Toenemende concurrentie voor Fagron in Nederland (FD gratis login)

Toenemende concurrentie voor Fagron in Nederland (FD gratis login)

ANH JANSEN 02-05-2016 18:09
Wat Mosadex aan het doen is met CEBAN is koren op de molen van VGZ et al. Zeer slechte manier van onderhandelen. Is de lijn van Focus Farma en de reactie van TEVA/PCH/Ratiopharm daarop; neerwaartse spiraal die nergens naar toe leidt.

Binnen de gesloten markt van Nederland, met de budgettering door de Minister, is dat niet de juiste manier.

Via de Z-index heb je dan nog de LPG grappenmakerij! LPG op doorgeleverde bereidingen! Daar weten verzekeraars wel raad mee. Afschaffen van prijslijst voorkomt heel veel narigheid!
En handhaven van wetgeving is altijd goed idee. Komt 1.5 miljard euro terug naar de openbare apotheken!
ANH JANSEN 02-05-2016 17:57
VGZ verschuilt zich achter de juridische status van de Z-index Prijslijst; dat is de AIP en de echte AIP is lager volgens onderzoek van de NZa. Dus stelt VGZ dat zij een lagere prijs kan eisen en vergoeden. Apotheken kopen toch in via de Z-index? Nou dan, laat maar zien dat jullie het kunnen! In het belang van de VGZ verzekerden.

Afschaffen van de prijslijst biedt een gelijk 'speelveld' voor apotheken en verzekeraars! Jammer dat ASKA en KNMP en Collectieven dat niet willen inzien.
henricop 02-05-2016 17:54
Opmaat naar einde DB! Weer zelf dingen maken voor elke apotheek komt snel terug.
ANH JANSEN 02-05-2016 17:48
VGZ gaat nu zover dat zij voornemens is om een maximum prijs per DB gaat vergoeden. De apotheek moet zelf maar zien hoe en waar zij het voor die prijs kan krijgen.
Geheel los van de Z-index AIP prijslijst.

Juridisch zeer discutabel en een reden temeer om die prijslijst af te schaffen! Dan moeten verzekeraars zelf zien dat hun prijzen realistisch zijn en moeten zij zelf de importeurs/groothandelaren aanwijzen die het voor die prijzen willen leveren aan de achterdeur van de apotheek.
ANH JANSEN 30-04-2016 13:37
Prijsopbouw DB's is al jaren doorn in het oog. Prijs per tube of per 30 stuks tabletten is zuiver op basis van NZa tarieven bedoelt voor ad hoc bereidingen. Na registratie in KNMP Z-index lijst mogen apotheken die prijs beschouwen als AIP en er de regelvergoeding bovenop doen. Per 1/1/16 ook de BNG. Fagron's produceren echter per 10.000! Prijs moet en kan veel lager. Prijzenslag door Mosadex is onverstandig. Uitgelokt door verzekeraars. Beter was en is DB's te verbieden en wetgeving te handhaven. Deel van de 1,5 miljard kan dan terug naar de apotheken!
ANH JANSEN 30-04-2016 13:33
DB's waren, zijn en blijven illegaal. De Minister moet binnen 1 jaar beslissen of zij deze praktijken gaat stopzetten. 1,5 miljard euro is er beschikbaar om openbare apotheken weer te laten functioneren zoals zij worden geacht te functioneren: voorraad, distributie, bereiding en zorg zoals het hoort en kan. EU Wet en Regelgeving is klip en klaar. Recent bevestigt door de EU Rechter. NL Geneesmiddelenwet is leidend. Volgt EU W&R.

Waarom eisen Collectieven en KNMP dat dan niet op?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.