Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


30 jun

Overheid laat tanden zien bij medicijnonderhandelingen

Patiënten met een vroeg stadium van een hepatitis C-infectie hebben veel baat bij het nieuwe middel sofosbuvir (Sovaldi). Maar alleen patiënten met stadium 3 of 4 krijgen het vergoed, omdat de overheid de gevraagde prijs te hoog vindt voor gebruik bij alle patiënten.(Medisch Contact)

Patiënten met een vroeg stadium van een hepatitis C-infectie hebben veel baat bij het nieuwe middel sofosbuvir (Sovaldi). Maar alleen patiënten met stadium 3 of 4 krijgen het vergoed, omdat de overheid de gevraagde prijs te hoog vindt voor gebruik bij alle patiënten.(Medisch Contact)

henricop 01-07-2015 19:39
De echte tanden tonen onze Oosterburen!

http://www.firstwordpharma.com/node/1295719?tsid=28&region_id=6#axzz3eaADZ3UB

dan is het meteen gedaan met pseudo innovaties tegen een idiote prijs!

Nederland moet AMNOG wetgeving snel overnemen en rechte rug houden.
schuiringa 01-07-2015 12:40
De oplossing is simpel, maar vergt wel lef van de politiek.

Geef aan welk geneesmiddel wordt toegelaten en vergoed geheel en voor iedereen.

De rest krijgt geen RVG nummer en wordt niet toegelaten.

Wie dit geneesmiddel wil gebruiken dient op eigen kosten naar het buitenland te gaan voor een behandeling.
henricop 30-06-2015 19:36
Hoeveel mensen moet je behandelen met dit middel in stadium 1 en 2 om 1 levertransplantatie te voorkomen? Zie daar de reeele prijs.

Er is denk ik maar een remedie tegen deze prijzen en dat is een rechtszaak aanspannen tegen een fabrikant wegens misbruik octrooi. Kansrijk. ACM kan meteen ook onderzoek doen naar machtsmisbruik, omkopen medisch specialisten via onderzoek, adviesbetalingen etc.

Gratis nieuw advies voor NZa rapport
ANH JANSEN 30-06-2015 19:07
Zorginstituut Nederland was niet betrokken bij de inperking van de vergoeding.

-Tja. ZiNL is geen NICE. Kan en zal het ook niet worden ook. Privaat stelsel is onverenigbaar met een publiek orgaan als NICE. Kies dan direct voor een NHS model.

De artsen zijn wel geraadpleegd. Waren die deskundig op het gebied van mensenrechten, farmacoeconomie of stonden zij onder druk van hun Raad van Bestuur om de kosten van behandelingen te drukken?

Hoe onafhankelijk waren de betrokken artsen in hun advies?

En waarom is ZiNL eigenlijk op de markt? Totaal advies en 'onafhankelijk'?

Nu staan ze voor spek en bonen toe te kijken; Tandeloos!
ANH JANSEN 30-06-2015 18:58
Een wereldwijd aanhoudingsbevel tegen de top van dat bedrijf zou wel zoden aan de dijk zetten. Dat zet druk.

En met een gezamenlijk optreden van alle landen tegelijk kan dat bedrijf geen kant meer op. En dan een normale prijs voor dit middel; met de billen bloot, kost plus basis. Gun dat bedrijf de innovatie bonus, maar binnen redelijke en billijke marges.

Kwestie van onderhandelen. Dat kunnen verzekeraars en overheden toch zo goed? Waartoe zijn verzekeraars ook weer op aarde? Regisseurs van de zorg? Het lijken meer en meer klonen van Edward D Wood.
ANH JANSEN 30-06-2015 18:54
Hoezo drukmiddel? 17 miljoen Nederlanders op 7 miljard wereldburgers? Wordt een fabrikant van dit dreigement nu benauwd? Gaat hij daarvoor door de knieën?

Welk marktaandeel betekent Nederland voor deze fabrikant?

NZa juicht dit toe.

Het weigeren dit middel te verstrekken aan patiënten is juist niet een teken van het tanden laten zien! Ontzeggen van medicijnen en of behandelingen is juist geen teken van sterkte! De NZa juicht in feite het onnodig sterven van Nederlanders toe! Omgekeerde wereld. Welk belang dient de NZa eigenlijk of spreekt hier de lange arm van de Minister?



Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.