Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


30 sep

Overleg Cao Apothekers in dienstverband op de klippen

Voorlopig is er nog geen eerste toekomstbestendige Cao voor Apothekers in dienstverband. In deze nieuwsbrief praten we de apothekers in dienstverband bij over de ontwikkelingen na de vorige nieuwsbrief van 18 september 2014.

Voorlopig is er nog geen eerste toekomstbestendige Cao voor Apothekers in dienstverband. In deze nieuwsbrief praten we de apothekers in dienstverband bij over de ontwikkelingen na de vorige nieuwsbrief van 18 september 2014.

Marieke 01-10-2014 19:48
Ketenapothekers worden gebruikt om recepten te paraferen als distributieverlengstuk van de groothandel. Willen ze marginaal voor betalen uiteraard. De ketens hebben blijkbaar niet veel over eigen apothekers terwijl het verdienmodel in de apotheek ligt en niet meer bij de groothandel. Dit is een slecht signaal richting verzekeraars en is slecht voor de branche als geheel. Als ketens de meerwaarde van hun eigen apothekers niet inzien, waarom zouden verzekeraars daar dan anders over denken?
ANH JANSEN 01-10-2014 18:55
Gerben Klein Nulent gaat in zee met Zeeman om van de Apotheken Nederland Mediq af te kunnen komen. Inclusief de groothandel Mediq. Mediq trekt zich terug op de distributie. Een soort Medische Amazon.com.

Concurrentie tussen apothekers en dan een landelijke CAO voor tweede apothekers? Tweede apothekers komen in de kostenberekening van de NZa voor apotheken niet voor. Ze bestaan voor de NZa niet!

Wat een blamage.

Zie verslag van de sales pitch van Marc van Gelder bij een Apollo Netwerk bijeenkomst. Zie het roemruchte FD artikel van Marc van Gelder uit 2008.

Dus waarom dan een CAO?

GK Nulent laat de deur dicht doen. Adviseurs kunnen dat.

henricop 01-10-2014 18:03
Tweede apothekers hebben goede positie!
Vanaf komende week bij alle apotheken werk neerleggen en verzamelen aan de Alexanderstraat. Dat zal de Ketengraaiers leren!

Heel gek dat oude voorzitter ASKA er ineens bijzit en alles afblaast. Zal bij DFZ wel hele lage tarieven krijgen aangeboden van de ZN klonen.

Zou echte vakbondsman inhuren als ik de 2e apothekers was.
Anoniem 01-10-2014 14:18
Goed lezen Kortekaas, niet alleen Mediq/Aska onder leiding van Marco Korteleve, die natuurlijk alleen naar hun eigen winst op korte termijn kijken van de aandeelhouders.

Nog erger zijn de VZA onder leiding van Raymond Kolman, dit zijn de verraders van de eigen beroepsgroep. Zij verkopen straks hun apotheek en hebben hun eigen pensioen straks op het droge.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.