Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


31 jan

Apotheker in TV-programma Body Mind and Care Zondag 12.00 uur

Op zondag 1 februari geeft apotheker Kirsten Kouwen in het consumentenprogramma Body Mind and Care op RTL 4 een kijkje achter de schermen van de apotheek. Ze geeft de kijkers thuis uitleg over verstandig medicijngebruik.

Op zondag 1 februari geeft apotheker Kirsten Kouwen in het consumentenprogramma Body Mind and Care op RTL 4 een kijkje achter de schermen van de apotheek. Ze geeft de kijkers thuis uitleg over verstandig medicijngebruik.

Meijer Apeldoorn 03-02-2015 22:04
Uiteraard , het enige criterium is: als het maar geld oplevert.
ANH JANSEN 02-02-2015 21:27
Dus op het verzoek aan de regering zoals gesteld in de motie om te voorkomen dat uitsluitend Tecfidera voorgeschreven kan worden voor de behandeling van psoriasis en multiple sclerose, kan ik beantwoorden dat niet alleen Tecfidera voorgeschreven kan worden voor de behandeling van psoriasis en multiple sclerose. Ik heb hiermee invulling gegeven aan de motie.
--De Minister.
DMB en CMB/Van Mierlo Hout zijn de apothekers die voor eigen populatie mogen bereiden. Doorlevering van eigen bereidingen is bij Geneesmiddelenwet verboden. Daar heeft de KNMP zelf hard voor gevochten. Dat zet de apotheker op de kaart.

Maar dan gaan we toch gedogen zegt diezelfde Minister tegen de IGZ. Doorleveren!
ANH JANSEN 02-02-2015 21:24
Alle geneesmiddelen zijn geregistreerd en hebben een RVG nummer. Geneesmiddelen zonder RVG nummer mogen alleen door apothekers worden bereid voor de eigen populatie. Grootschalige eigen bereidingen zijn verboden.

http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2015/02/02/kamerbrief-over-vergoeding-en-prijs-geneesmiddelen.html

De magistraal bereide werkzame stof van Tecfidera, dimethylfumuraat, kan ook op recept van een arts afgeleverd worden aan patiƫnten met psoriasis of multiple sclerose voor de eigen patiƫnten populatie van de apotheker.
Meijer Apeldoorn 02-02-2015 20:47
Wij zijn inmiddels gestopt met deze zelfmoord contracten.
Gaat dat klanten kosten? Waarschijnlijk wel.
Maar een artikel of aanklacht wegens dood door schuld is veeeel schadelijker.
Wie zo nodig een totaalpakket wil blijven leveren of denkt dat er nog wat te verdienen valt moet nog maar eens goed nadenken.
Meijer Apeldoorn 02-02-2015 20:39
Alle meters voldoen, en toch zit er rotzooi tussen.
Waarom? Het enige criterium is of ze de waarde van een testoplossing binnen zekere grenzen juist weergeven. Waar zit dan het verschil? Nou gewoon in de enorme verschillen bij de in vivo, echt bloed meting dus.
In het bloed kunnen tientallen stoffen aanwezig zijn die een verstoring geven van de meting. Het verschil met goede en dus vaak duurdere strips: de een houdt wel rekening met verstorende invloeden, de andere niet.
Je ziet de commentaren al: als het fout gaat iwordt dat veroorzaakt door apothekers en leveranciers die hun zakken willen vullen. De Zorgverzekeraar blijft buiten schot.
henricop 01-02-2015 09:42
Mensen klagen over de Mosadex apothekers die mensen omzetten naar de Mosadex meters. Dan komen ze vervolgens bij mij.. Kwestie van risicoselectie door Mosadex.
Overigens moeten we de zaak genuanceerd bekijken. Meters hebben een ISO norm en daarmee hebben ze een bepaalde nauwkeurigheid.
De meeste meters worden nu door diabetesjuffen en artsen verstrekt, die fors geld krijgen van Bayer en Roche en Abbott. Dus laten we dat maar gaan tegenspammen naar de T.
Lastig dat die hun geld kwijtraken.
ANH JANSEN 01-02-2015 00:18
http://www.telegraaf.nl/gezondheid/23624440/__Diabetici_woedend_over_goedkope_glucosemeter__.html

Laat ze ook zien hoe dit verhaal in de Telegraaf gekomen is en wat apothekers daarmee te maken hebben?

En verzekeraars spelen dit spelletje veel beter dan de apothekers; zij blijven mooi weer spelen en leggen de verantwoordelijkheid van de keuze van meter, strip en lancet bij de apotheker/leverancier; het contract is toch door hen getekend? Verzekeraars kopen zorg in op basis van kwaliteit, en prijs. Beste zorg voor hun verzekerden. Functioneel omschreven.

Daarom moeten apothekers dit soort contracten niet tekenen!

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.