Nieuws

06

mei

Ozempic is doeltreffend, maar veel weten we nog niet

Semaglutide – merknaam Ozempic – heeft een wereldwijde schokgolf veroorzaakt. Nooit eerder was een medicijn zo doeltreffend tegen overgewicht. Maar is het een oplossing voor de obesitasepidemie, of spuiten we er een maatschappelijk probleem mee weg?

05

mei

Deline Hiel (Alrijne): VMI analyses voor medicatieproces

Deline Hiel is ziekenhuisapotheker bij het Alrijne ziekenhuis en in die functie ook verantwoordelijk voor de medicatieveiligheid. Onlangs nam ze contact op met VMI in haar zoektocht naar de jaarcijfers 2023 van VIM-meldingen van ziekenhuizen over de verschillende fases in het medicatieproces (voorschrijven-VTGM-toedienen et cetera.).

05

mei

Berichten Tweede Kamer inzaker Ozempic

Vragen van lid Daniëlle Jansen (Nieuw Sociaal Contract) aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de berichten inzake het diabetesmedicijn Ozempic (ingezonden 22 april 2024).

Voor & door Apothekers


Farma Actueel is dé nieuwssite voor en door apothekers die u voorziet van het laatste nieuws en webcasts in de farmaceutische industrie.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.